Élet-Stílus

Lahm hosszabbít, Schweinsteiger talán

Meghosszabbítja szerződését a Bundesliga-címvédő Bayern München alapembere, Philipp Lahm. A bajorok Bastian Schweinsteigert is megtartanák.

Karl-Heinz Rummenigge, a müncheniek elnöke elárulta, szóban már mindenben dűlőre jutottak a játékossal, aki kész négy évvel kitolni 2012-ben lejáró kontraktusát.
“Szóban már mindenben megegyeztünk Lahmmal. Philipp 2016-ig aláír, az ügyletet a napokban befejezzük” – nyilatkozott csütörtökön a klub elnöke.

Ha a Bayern akadémiáján nevelkedett, a müncheniekkel három bajnoki címet és három kupát nyerő klasszis aláírja új szerződését, 2016-ig maradhat a bajoroknál. A német válogatott csapatkapitánya – eltekintve a Stuttgartban kölcsönben töltött két idénytől – végig a münchenieket szolgálta.

A 26 éves védő mellett a klub szeretne hosszabbítani a középpályás, ugyancsak válogatott Bastian Schweinsteigerrel is, akinek érvényben lévő kontraktusa 2012-ben jár le. A szintén a Bayern képzéséből kikerülő futballista meggyőzése keményebb diónak ígérkezik.

Lahm hosszabbít, Schweinsteiger talán 1

Schweinsteiger a védekező középpályás/hátsó irányító posztján szép lassan a világ egyik legjobbjává fejlődött, a tavalyi BL-menetelés, illetve a világbajnokságon mutatott forma alapján nagyon megnőtt az ázsiója: Angliából a Chelsea és a Manchester United, Spanyolországból a Real Madrid vinné.

A középpályást a vezetőség mellett a játékostársak is marasztalnák, legutóbb a közelmúltban hosszas töprengés után hosszabbító Franck Ribéry üzent neki – a sajtón keresztül is. A francia a Bildnek nyilatkozva méltatta csapattársát.

„Remélem, ő is hosszabbít, legalább 2015-ig. Nagyon jóban vagyunk, a pályán is remekül megértjük egymást. Az olyan játékos mint ő létfontosságú ahhoz, hogy egyáltalán sikerekről beszélhessünk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik