Élet-Stílus

Milánóban juthat tovább a Real – videó

Az egyformán hibátlan Real Madrid, Arsenal, Chelsea és Bayern München is megválthatja helyét szerdán a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában.

A negyedik forduló szerdai játéknapjának slágermérkőzését Milánóban játsszák, ahol a százszázalékos Real Madrid az AC Milan vendége lesz. Az BEK/BL-trófeák tekintetében kilenccel rekorer királyi csapat két hete, a Bernabeuban 2-0-ás győzelmet aratott a korábbi hétszeres győztes Milan felett, és ez az eredmény az olaszokra volt hízelgő.

José Mourinho vezetőedző – aki szerdán visszatér a San Siróba, ahol az Inter trénereként két évet húzott le – meg is jegyezte, ha számított volna a gólkülönbség, és mondjuk, 4-0-ra kellett volna nyernie a csapatának, akkor annyi is lett volna a vége…

„Jobbak voltunk, megérdemelten nyertünk, de nyilván a milánóiak azon lesznek, hogy visszavágjanak nekünk. Ugyanakkor számunkra is nagyon fontos ez a mérkőzés, hiszen szeretnénk a csoport élén végezni, és minél hamarabb bebiztosítani a továbbjutást és az első helyet” – jelentette ki Ricardo Carvalho, a Real Madrid portugál középső védője.

Real Madrid-AC Milan 2-0 (2010. október 19.)

A királyiak lendületben vannak: kapott gól nélkül vezetik a BL-csoportjukat, és a bajnokságban is veretlenül, a legtöbb gólt rúgva (25) és a legkevesebbet (5) kapva állnak az élen, miközben a Milan a hétvégén hazai pályán kapott ki a Juventustól – a váratlan cesenai pofon után ez volt a második veresége a Serie A mostani kiírásában.

A Real a két héttel ezelőtti sikerével 6-6-ra módosította a Milannal szembeni örökmérlegét, amelyet két döntetlen tesz teljessé. A tavalyi kiírás csoportkörében a Real 1-1-re végzett Milánóban: Karim Benzema góljára Ronaldinho tizenegyesből válaszolt.

„Mindenki pályán akar lenni egy Real elleni meccsen, és igyekszik a legjobbját nyújtani. Én sem vagyok kivétel. Madridban két gyors gólt kaptunk, és ez megpecsételte a sorsunkat, viszont amennyiben koncentráltak leszünk és betartjuk az edzőnk utasításait, miénk lehet a három pont” – így a brazil válogatottba 18 hónap után visszatérő, a Juve elleni csatát viszont kihagyó Ronaldinho, aki reméli, hogy szerdán ott lesz a pályán.

AC Milan-Real Madrid 1-1 (2009. november 3.)

A G csoportban érdekelt Real mellett a Bayern München (A), a Chelsea (F) és az Arsenal (H) is a hibátlan mérlegének megőrzésére, egyben a továbbjutás kiharcolására készül.

A Kolozsvárra látogató bajor csapat kiváltképp jók erre az esélyei, mivel a romániai alakulat otthonában sem tűnik veszélyesnek, a legutóbbi nyolc hazai BL-találkozójából hetet elveszített. „Nem árt figyelnünk, hiszen az előző fordulóban láttuk, hogy a CFR veszélyes, ha nem figyelünk, ha nem koncentrálunk százszázalékosan” – mondta Philipp Lahm a hazai pályán nehezen, 3-2-re megnyert „odavágóra” utalva. A válogatott védő szavait az Allianz-Arénában szerencsés gólt szerzett Mario Gomez (egy védő rúgta rá a lábára a labát) azzal egészítette ki, hogy sokan hajlamosak lebecsülni a CFR-t, pedig erős csapat. Persze – tette hozzá – a Bayern célja csakis a győzelem lehet Kolozsváron.

A Chelsea Moszkvában 2-0-ra győzte le a Szpartakot, az angol éllovas a Stamford Bridge-en egyértelmű esélyesnek számít, főleg úgy, hogy a Premier League-ben jelenleg hatgólos Didier Drogba eltiltását követően ismét pályára léphet a Bajnokok Ligájában.

Az Arsenal hazai pályán 5-1-re nyert a Sahtar ellen, Ukrajnában azonban vélhetően nehezebb dolga lesz. Egyrészt, mert a térdínproblémákkal küzdő Cesc Fabregas óvatosságból kihagyja a meccset, és Alexandre Song, Andrej Arsavin és Denilson játéka is kérdéses. Másfelől: az ukránok hazai pályán még sohasem kaptak ki angol csapattól.



Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:


E csoport:


CFR Cluj (román)-Bayern München (német), 20:45

Kolozsvár, Dr. Radulescu Stadion, v.: Gumienny (belga)

FC Basel (svájci)-AS Roma (olasz), 20:45

Bázel, St. Jakob-Park, v.: Kuipers (holland)



A csoport állása:

1. Bayern München 9 pont
2. Basel 3 (5-5)
3. Cluj 3 (5-6)
4. Roma 3 (3-6)



F csoport:


MSK Zilina (szlovák)-Olympique Marseille (francia), 20:45

Zsolna, MSK Stadion, v.: Johannesson (svéd)

Chelsea (angol)-Szpartak Moszkva (orosz), 20:45

London, Stamford Bridge, v.: Cüneyt Cakir (török)


A csoport állása:

1. Chelsea 9 pont
2. Moszkva 6
3. Marseille 3
4. Zilina 0

G csoport:


AC Milan (olasz)-Real Madrid (spanyol), 20:45

Milánó, Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), v.: Webb (angol)



AJ Auxerre (francia)-Ajax Amsterdam (holland), 20:45

Auxerre, Stade Abbé-Deschamps, v.: Clattenburg (angol)



A csoport állása:

1. Real Madrid 9 pont
2. Milan 4 (3-3)
3. Ajax 4 (3-4)
4. Auxerre 0


H csoport:


Partizan Beograd (szerb)-Braga (portugál), 20:45

Belgrád, FK Partizan, v.: Hansson (svéd)

Sahtar Donyeck (ukrán)-Arsenal (angol), 20:45

Donyeck, Donbasz-Arena, v.: Busacca (svájci)

A csoport állása:

1. Arsenal 9 pont
2. Sahtar 6
3. Braga 3
4. Partizan 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik