Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: méregdrága órák

Sokak számára a karóra nemcsak egyszerű időmérő szerkezet, hanem státuszszimnólum. Összegyűjtöttük a világ legdrágább óráit.

A Parmigiani Fleurier luxusóra manufaktúra Tecnica Skeleton Chronograph névre keresztelt modellje 850 ezer dollárba kerül.

Csúcsfogyasztó: méregdrága órák 1—-Csupa gyémánt—-

A Classical Billionaire Tourbillion ára már borsosabb: 998 ezer dollárért juthat hozzá egy csúcsfogyasztó. 850 gyémánt ékesíti ezt a fehéraranyból készült modellt, amelyből mindössze 10 darab létezik.

Csúcsfogyasztó: méregdrága órák 1

—-Big Ben helyett Big Bang—-

A sorban a következő a Hublot cég Big Bang Chronograph modellje 1 millió dollárért. A 100 méterig vízálló karóra fehér- vagy rózsaaranyból készül. A számlap anyaga pedig nyomtatott karbon.

Csúcsfogyasztó: méregdrága órák 1—-Nemcsak krokodilvadászoknak—-

Ezüstérmes a Tour de l’Ile, amelynek ára 1,5 millió dollárra rúg. A karóra szíja aligátorbőrből készült, s mindössze 7 darabot gyártottak belőle. A mesterdarabban több mint 10 ezer munkaóra “fekszik”.

Csúcsfogyasztó: méregdrága órák 1—-A listavezető—-

A világ legdrágábbnak tartott szerkezete Joaillerie 101 Manchette, a Jaeger-LeCoultre óragyártó manufaktúrától. A gyémántokkal (zafír, stb.) díszített időmérő inkább tűnik egy elegáns karkötőnek, mint karórának.

Csúcsfogyasztó: méregdrága órák 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik