Élet-Stílus

3 millió autós olcsóbb díjat találhat

Az évek óta tartó árcsökkenés végét jelentheti, ha minden autós lecseréli biztosítóját, aki olcsóbb díjat talál magának. 90 százalékuk akár 10 ezer forintot is megtakaríthat - áll a Biztosítás.hu elemzésében.

Lehet, hogy elkalkulálták magukat a biztosítók és már-már túlságosan is olcsók lettek az idei kötelező díjak. Az első adatok alapján ugyanis várhatóan több mint 3 millió autós talál majd magának kedvezőbb díjat, ami alapjaiban változtathatja meg a kötelező biztosítási piacot. Az autósonként átlag 12 ezer forintos megtakarítás, az eddig legalacsonyabbnak számító tavalyi díjszintet is tovább csökkenti majd, így idén jóval az évi 20 ezer forint alá csökkenhet a kötelező átlagára.

“Az első váltók közül legtöbben az Allianz, a K&H, az Astra és a KÖBE ajánlatát választották, de ezen biztosítóknak sincs igazi oka az ünneplésre, mivel olyan alacsony díjon szereznek most új ügyfeleket, ami könnyen veszteségessé teheti üzletágukat” -írja a portál.

Mivel az internetes alkuszok oldalain azok az évközi váltók is válthatnak, akik 2010-ben vették autójukat, így nem csökken a novemberi váltásban érintett autósok száma sem, akik közül idén minden eddiginél kedvezőbb díjra számíthatnak a kármentes ügyfelek.

„A kampányban minden bizonnyal nagyszámú CASCO is lecserélésre kerül, mivel az alkuszok együtt kínálják majd oldalaikon a kötelező és a CASCO váltás lehetőségét. A CASCO-n átlagosan megtakarítható 20-30 ezer forint miatt a két terméken, együttesen megtakarítható összeg már 40 ezer forint körüli lehet, ami minden magyar család számára bizonyosan vonzó lesz a jelenlegi gazdasági helyzetben.”- emelte ki Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik