Élet-Stílus

Történelmi győzelem Angliában

A Blackpool 1971 után először nyert hazai pályán az angol labdarúgás élvonalában: a Premier League-ben újonc csapat hétfő este West Bromwich Albiont páholta saját közönsége előtt.

A vendégként három vereség mellett három győzelmet számláló Blackpool már saját közönsége előtt sem nyeretlen a Premier League-ben, miután hétfő este 2-1-re verte West Bromwich Albiont, amelynek létszáma félóra elteltével kilenc emberre csökkent…

Pablo Ibanez már a 11. percben mehetett zuhanyozni, miután a tizenhatoson belül kissé feltartotta DJ Campbellt, és a keleténél talán szigorúbb játékvezető a piros lap mellett tizenegyest is ítélt, amelyet Charlie Adam váltott gólra, jóllehet, a kapus jó irányba mozdult, még bele is ért a labdába. A 30. percben aztán Gonzalo Jara is kiállt, miután a zögletzászló közelében, ártalmatlan szituációban rácsúszott Luke Varney lábára.

A blackpooli csatár ezért a második féliőben „büntetett”, egy jobboldali beadás után becsúszva közelről továbbította a labdát a hálóba. A kilenc emberrel futballozó birminghamiek Youssouf Mulumbu révén a hajrában kozmetikáztak az eredményen: a kongói játékos négy hazai védő gyűrűjében tekerte a labdát a kapu bal oldalába.

A Blackpool 2-1-es győzelmével lezárta kétmeccses vesszőfutását, és a kilencedik helyen áll, míg a hat mérkőzés után először veszítő WBA továbbra is hatodik a tabellán.

Premier League, 10. forduló:
Blackpool-West Bromwich Albion 2-1 (1-0)
Gól: Adam (12., 11-esből), Varney (62.,), illetve Mulumbu (85.,)
Kiállítva: Pablo (11.), Jara (30., minkettő West Bromwich)

Korábbi eredmények:
Bolton Wanderers-Liverpool 0-1
Newcastle United-Sunderland 5-1
Aston Villa-Birmingham City 0-0
Manchester United-Tottenham 2-0
Wolverhampton-Manchester City 2-1
Arsenal-West Ham United 1-0
Blackburn Rovers-Chelsea 1-2
Everton-Stoke City 1-0
Fulham-Wigan Athletic 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik