Élet-Stílus

Tilos a miniszoknya viselete!

Egy Nápolyhoz közeli tengerparti város vezetősége megelégelte hölgy polgárainak túl rövid szoknyaviseletét, s az azok alól kikandikáló fehérnemű látványát. Szankcionáltak, s akin túl rövid a textil az fizet!

A dél-olasz városban, Castellammare di Stabilia-ban betiltották a miniszoknya viselését. Mindezt napjainkban! Luigi Bobbio polgármester az illem és a tisztesség csökkenő szintjére panaszkodott, ennek okán hozta meg új rendeleteit, melyek egyike szabályozza a mini viseletét.
A pici, szexi szoknya az 1960-as években vált népszerűvé, Mary Quant angol divattervezőnő által. Azóta pedig a női ruhatár alapvető részét képezi világszerte.

A polgármester szerint a városában helyre kell állítani a méltóságteljes viselkedést és a városi illemszabályokat, valamint elő kell mozdítani a városiak békés egymás mellett élését. A mini korlátozása mellett még 41 jogszabály módosítást kezdeményezett Bobbio polgármester. Javaslatai között van még olyan is, mint a tilos az utcán káromkodni, a padokon feküdni, nyilvánosan napozni, közterületen focizni vagy fára mászni.
De nem ez az egyetlen olasz város, ahol ilyen szigorral járnának el. Van, ahol már betiltották az autós csókolózást, a kóbor macskák etetését, vagy a homokvárak építését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik