Élet-Stílus

Akár 20 fok is lehet

Kedden és az elkövetkező napokban nem csökken 3 foka alá a hőmérséklet, de akár a 20 fokot is elérheti, veszélyt egyedül a fővárosban a szálló por koncentrációja okozhatja.

Főleg keleten hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet, ott vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet. A nyugati megyékben a vastagabb felhőzetből néhol kisebb eső is előfordul. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet kora délután általában 13, 18 fok között valószínű. Késő este többnyire 7, 12 fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán még erősen felhős lesz az ég, főként a déli megyékben kisebb záporok előfordulhatnak, majd csütörtöktől egyre több napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 3, 8, később 5, 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 12, 17, majd 15, 20 fok között várható.
Országos figyelmeztető előrejelzés:

Nem várható veszélyes időjárási jelenség. A fővárosban a szálló por koncentrációja napi átlagban több helyen is az egészségügyi határérték fölött várható, helyenként a tájékoztatási határértéket is megközelíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik