Élet-Stílus

Támogatnánk a zöldenergiát

admin
admin

2010. 11. 01. 08:52

Öt-tíz százalékos felárat tartanak elfogadhatónak a zöldenergiáért a fogyasztók, és az energiainfo.hu energetikai hírportál által szakmai körökben végzett felmérés szerint a válaszadók 77 százaléka nem zárkózik el a többletköltségektől.

A nem reprezentatív kutatás válaszadóinak 23 százaléka nem hajlandó többet fizetni a zöldenergiáért, 46 százalék a többletköltség nagyságától tette függővé, 31 százalék pedig szívesen fizetne többet. A 20 százalékot meghaladó többletköltséget a válaszadók alig nyolc százaléka fogadná el.

A megkérdezettek 69 százaléka szerint a megújuló források fejlesztéséhez szükség van közvetlen beruházási támogatásra. A legtöbben a biomassza és a biogáz, valamint a napenergia termelést preferálják. A megkérdezettek 54 százaléka szerint irreális cél 2020-ra a 13 százalékos megújuló részarány Magyarországon.

A megkérdezettek 46 százaléka a megújuló energia cselekvési tervtől a szabályozás kiszámíthatóságát várja, 54 százaléka pedig még a támogatások mértékében is elmozdulást remél. A válaszadók között nem volt olyan, aki csak a támogatás növelését jelölte meg várakozásként.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.