Élet-Stílus

Kiütötték az NFL legendás irányítóját – videó

A Minnesota Vikings nem csak a New England Patriots elleni mérkőzést veszítette el vasárnap este a profi amerikaifutball-bajnokságban, hanem legendás irányítóját, Brett Favrét is...

A 41 éves irányító annak ellenére vállalta a játékot vasárnap a New England Patriots ellen, hogy bal bokájában két helyen úgynevezett fáradásos törése van, így 292. alkalommal lépett pályára egyhuzamban a ligában, amellyel természetesen rekorder.

A negyedik negyed közepéig tartott számára a meccs, miután ütközött Myron Pryorral, az ellenfél védőjével, ennek következtében saját sisakja úgy felsértette az állát, hogy a sebet nyolc öltéssel kellett összevarrni – de a hírek szerint egyéb baja nem esett.

Brett Favrét a hordágyat helyettesítő kisautóval szállították az öltözőbe, de a helyette beszálló Tarvaris Jackson az első átadásával mindjárt touchdownhoz asszisztált, majd az azt követő kétpontos akciónál is kiváló passzt adott. A Minnesota ezzel 21-10-ről 21-18-ra alakította az állást, ám a sorsát, ötödik vereségét nem tudta elkerülni: a „hazafiak” remeklő futója, BenJarvus Green-Ellis második TD-jével eldöntötte a partit.

A New England irányítója, Tom Brady 240 passzolt yarddal és egy TD-passzal (nem is akármilyennel, egy 65 yardos indítással) járult hozzá a csapat újabb győzelméhez. A 6-1-es mérleggel rendelkező, a temesvári születésű Meskó Zoltánt is soraiban tudó Patriots átvette a vezetést a csoportjában a New York Jetstől, miután az úgy kapott ki a Green Bay Packerstől, hogy még pontot sem szerzett. Három mezőnygól döntött.

Favre sérülése

Szintén az AFC Keleti csoportjában érdekelt Buffalo Bills zsinórban másodszor szenvedett vereséget a hosszabbításban, ezúttal a Kansas City Chiefs előtt hajtott fejet (Ryan Succop öt másodperccel a vége előtt 35 yardról ért el mezőnygólt), így a mezőnyben egyedüliként továbbra is nyeretlen – a buffalói legénység jelenleg hét vereséget számol.

A Dallas Cowboys hatodik, vasárnap a Jacksonville Jaguarstól elszenvedett vereségével leszámolhat a rájátszásról szőtt álmaival, holott úgy vágott neki a szezonnak, hogy meg akarja nyerni a stadionjában sorra kerülő Super Bowlt. A múlt héten kulcscsonttörést szenvedett Tony Romo helyettese, a dallasiak tartalék quarterbackje, Jon Kitna ugyan kiosztott egy TD-t eredményező átadást, de emellett négyszer is eladta a labdát…

Egy másik irányító, Drew Brees viszont pazar teljesítményt nyújtott az előző két Super Bowl-győztes csapat randevúján: 305 passzolt yarddal és két TD-átadással vette ki a részét a New Orleans Saints 20-10-es győzelméből a vendég Pittsburgh Steelers ellen.

NFL:
San Francisco 49ers-Denver Broncos 24-16
Detroit Lions-Washington Redskins 37-25
Kansas City Chiefs-Buffalo Bills 13-10, h.u.
St. Louis Rams-Carolina Panthers 20-10
San Diego Chargers–Tennessee Titans 33–25
New England Patriots–Minnesota Vikings 28–18
Arizona Cardinals–Tampa Bay Buccaneers 35–38
Oakland Raiders–Seattle Seahawks 33–3
New York Jets-Green Bay Packers 0-9
Cincinnati Bengals-Miami Dolphins 14-22
Dallas Cowboys-Jacksonville Jaguars 17-35
New Orleans Saints-Pittsburgh Steelers 20-10

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik