Élet-Stílus

Milánón is átrobogtak a zebrák

Vendégsikerrel zárult az olasz labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának csúcsrangadója, a Juventus milánói vendégjátéka.

A mintegy 80 ezer milánói drukker által feltüzelt hazaiak kezdték jobba a találkozót, főleg az egykor a zebrákat erősítő Ibrahimovic volt elemében: előbb a keresztlécet forgácsolta, majd Pato remek passza után hozta nehéz helyzetbe Storarit. A vendégek kapusa azonban állta a sarat, és a csapattársak is összekapták magukat – előbb Felipe Melo, majd Del Piero tesztelte Abbiati reflexeit, melyek a 24. percben végül csődöt mondtak: Paolo De Ceglie iramodott meg a bal oldalon, ártalmatlannak tűnő beadását pedig Quagliarella mértani pontossággal fejelte a jobb felsőbe. A gól után Del Piero okozott újabb riadalmat a hazai drukkerek körében, majd a félidő hajrájában Ibrahimovic próbálta megszerezni az egyenlítő találatot, de Storari állta a sarat.

Szünet után újfent a svéd került helyzetbe, de felipe Melo önfeláldozó blokkolása megmentette a Juvét a góltól. Ekkor úgy tűnt, csak ideig-óráig mutat majd vendégelőnyt az eredményjelző, és hogy nem így történt, arról Del Piero gondoskodott. A 65. percben Sissoko próbált befejezni egy vendégkontrát, de óriási luftot rúgott, így azonban a támadást kísérő csapatkapitány elé került a labda, aki a hálóba vágta azt. Ez volt az örökifjú idénybeli második, karrierjét tekintve pedig kétszázadik találata zebracsíkos mezben. A hajrában végül Ibrahimovicnak is összejött a gól, de ez a három pont sorsán nem változtatott: azzal a Juventus gazdagodott.

Korábban a Roma Burdisso és Vucsinics góljaival legyőzte a Leccét, de elvesztette a kiállított Tottit, így a jövő heti, listavezető Lazio elleni csúcsderbin vezérük nélkül állnak majd ki a farkasok.

Serie A, 9. forduló:

Milan-Juventus 1-2 (0-1)
Milánó, Giuseppe Meazza. 80.000 néző. Vezette: Rocchi
Gól: Ibrahimovic (82.) illetve Quagliarella (24.), del Piero (65.)
Milan: Abbiati – Bonera, Nesta, Papastathopoulos, Antonini, Gattuso, Pirlo, Boateng, Pato, Robinho, Ibrahimovic
Juventus: Storari – M. Motta, Bonucci, Legrottaglie, de Ceglie, Felipe Melo, Martinez, Aquilani, Marchisio, Quagliarella, del Piero

Roma–Lecce 2–0
Gól: Burdisso (62.), Vucsinics (76.)
Kiállítva: Totti (76.), illetve Oliveira (78.)

Pénteken:
Genoa-Inter 0-1 (0-1)
Gól: Muntari (45+3.)

Vasárnap:
Palermo-Lazio, 12:30
Bari-Udinese, 15:00
Brescia-Napoli, 15:00
Cagliari-Bologna, 15:00
Cesena-Sampdoria, 15:00
Parma-Chievo, 15:00
Catania-Fiorentina, 20:45

Az élmezőny állása: 1. Lazio 8 mérkőzés/19 pont, 2. Inter 9/18, 3. Milan 9/17, 4. Juventus 9/15, 5. Chievo 8/13, 6. Napoli 8/12 (14:11-es gólarány), 7. Roma 9/12 (9:12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik