Élet-Stílus

Az olasz nők utolérték hűtlenségben a férfiakat

Az olasz válóperes ügyvédek szerint a másikat megcsalni legegyszerűbben a munkahelyen lehet.

Az olasz válóperes ügyvédek szövetsége (AMI) arra az aggodalmat keltő jelenségre akarja felhívni az olaszok figyelmét, hogy a megcsalók és megcsaltak tábora fék nélkül gyarapodik. “Ma már ebben is alig akad különbség férfi és nő között” – állította az AMI honlapján a szövetség elnöke, Gian Ettore Gassani ügyvéd.

Az AMI tagjainak együttműködésével végzett felmérés azt mutatja, hogy tíz esetből hatszor a félrelépés a munkahelyen történik, ebédidőben. A megcsalások harminc százalékából lesz csak tartós kapcsolat, hetven százalék futó kalandnak bizonyul. A hűtlenek átlagos életkora nőtt, elérte a 44 évet.

Arról, hogy egy harmadik lépett be a házasságba, a férj vagy feleség majdnem mindig tud, de a házastársak fele ilyenkor inkább tűr és vár, nem pedig válik. A félrelépések ötven százalékát mobiltelefonos üzenet vagy telefon fedi fel, húsz százalékban internetes honlap. Ezeken általában a csalásra gyanakodó partner keresgél és talál bizonyítékokat.

Ami a hűtlenség gyakoriságát illeti, az ügyvédek szerint Milánó számít az olasz felszarvazottak fővárosának. Az ügyvédek magyarázatot is adtak: az észak-olasz nagyváros rohanó életritmusában nincsen idő a párkapcsolatra, az emberek a munkahelyen keresnek szeretetet és szexuális kielégülést is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik