Élet-Stílus

Törökországba igazolt az NBA sztárja

Allen Iverson, az NBA emblematikus figurája Törökországban folytatja a pályafutását. Két év alatt négymillió dollárt keres majd a Besiktasnál.

Mindenben megállapodott a török Besiktas együttesével a korábban az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott Allen Iverson.

A 35 éves amerikai kosaras két évre, négymillió dollárért ír alá az isztambuli alakulathoz, amelyben várhatóan jövő hétvégén mutatkozik be. Új csapatában együtt játszhat honfitársával, Mire Chatmannel, akinek amúgy vele ellentétben nincsen NBA-múltja.

A Philadelphia 76ers-ben, Denver Nuggetsben, Detroit Pistonsban és Memphis Grizzliesben is megfordult Iverson 24 368 pontjával jelenleg a 17. a tengerentúli profiliga örökranglistáján, 2001-ben pedig amellett, hogy a Sixerst a döntőig vezette, az NBA legértékesebb kosárlabdázójának (MVP) is megválasztották. A profi karrierje kezdetén volt az év újonca is, és 2000-2010 között valamennyi All Star-gálára beválogatták.

Az első külföldi csapata, a Besiktas Cola Turka egyszeres török bajnok, 1975-ben diadalmaskodott először és eddig utoljára, 2005-ben pedig a második helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik