Élet-Stílus

Kis divathetek ciki és trendi bemutatói

Az idei nagy divathetek mellett ne feledkezzünk meg a kicsikről sem! A kiválasztott öt város a nagyokhoz hasonlóan megadta a módját a 2011-es tavaszi/nyári trendbemutatóknak. Érdemes rájuk is odafigyelni…

A már lezajlott New York, London, Milánó, Tokió négyesfogat mellett a kisebb világvárosok is képviseltetik magukat a divat színpadán. Meglepetésekben és látványban bővelkedtek ők is. Tették ezt azért, mert könnyen produkálják a nagyoktól elvárt színvonalat, néhányan pedig azért, mert annyira melléfogtak, hogy arról már beszélni kell.

Tokió
A Liz Lisa nevű márka tervezői a szigetország tipikus mangás világát gondolták tovább. Az apró virágokkal díszített, habos-babos, kislányos kollekciót belengi a Japánra olyannyira jellemző, kissé beteges erotika hangulata.

Moszkva
Talán nem túlzás azt mondani, hogy Elena Skakun orosz tervezőnő kissé ijesztő kollekciót állított színpadra. Talán a közelgő Halloween inspirálhatta a fekete, fehér és szürke összeállítást. A japános szabásvonalú ruhák önmagukban nem lettek volna annyira figyelemfelkeltőek, mint a style, ami a modellek arca köré tekert alig áttetsző anyagban merült ki, így kölcsönözve nekik teljes személytelenséget.


Ukrajna
Tőlük nem megszokottak a divathetek, de elkezdett felzárkózni az ország. Alekszej Zalevszkij meglehetősen ismert tervező Ukrajnában. Hasonlatosan az orosz kolleginához, ő is arctalan, pontosabban szem nélküli fantomokat alkotott modelljeiből. Színek inkább a műhajon, mintsem a ruhákon voltak. Kissé népies vonalat is belecsempészet a meghökkentő alkotásokba. A moszkvai és ukrán bemutató esetében elmondható, hogy a keleti országokra jellemző melankólia, borúlátás divatjukat is körülfonta. Míg a nyugati boltokat jövő tavasszal elárasztja a színorgia, addig a kiválasztott bemutatók alapján feltételezhető, hogy náluk fekete-fehér, arctalan emberek fognak az utcákon masírozni. Aggasztó jövőkép, de mint feltörekvő divatnemzetnek elnézzük ez egyszer!

Athén
Sejteni lehetett, hogy délebbre és nyugatabbra haladva kifinomultabb dolgokkal fogunk találkozni a divat világában. Kathy Heyndels tervezőnő ruhái elegánsak, ízlésesek és egyben szexi viseletek. Néhány ruha magán viseli a görög istennők attitűdjét, néhányon szőrme van, de mindegyikről elmondható, hogy túlbonyolítások nélküli, nőies összeállítások lettek. A húszas évek világa itt is felbukkant, akár csak a Pradánál.

Portó
Portugáliában rögtön két divathetet is megrendeztek, hiszen tudjuk, a jóból nem elég. Lisszabonban és Portóban is rendeznek divateseményeket. Két tervezőt emelnénk ki a sokból. Az egyik Fatima Lopes, akinek modelljéről szemmel láthatóan lecsúszott a ruha, s alig takar valamit a melleiből. Ez nem ízléses, sokkal inkább ciki kategória. Viszont, ha másra nem is, arra jó volt, hogy Fatima Lopes neve körbejárja a divatvilágot.
A másik a Storytailors formáció, akik aszimmetrikus fekete-fehér összeállításaikkal ötleteket és némi biztatást nyújtanak a divatrajongóknak, hogy Portóban van még remény egy színvonalas divatbemutató megtartására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik