Élet-Stílus

Új-Zélandon marad A hobbit

admin
admin

2010. 10. 27. 10:55

Új-Zéland megtartotta A hobbitot: a szigetország kormányfője ugyanis bejelentette, sikerült megállapodásra jutni a produkció mögött álló Warner Bros. filmstúdióval, amely így elállt a film elköltöztetésének tervétől.

“Az új-zélandi kormány és a Warner Bros. között megállapodás született, amely lehetővé teszi, hogy A hobbit című kétrészes film, amelyet Sir Peter Jackson rendez, Új-Zélandon készüljön el” – közölte John Key miniszterelnök.

A megállapodás értelmében a kormány mindkét film támogatását 7,5-7,5 millió dollárral toldotta meg, emellett vállalta, hogy tízmillió dollárt fizet a Warnernek egy olyan közös marketingkampány céljára, amely filmes és idegenforgalmi célként reklámozza Új-Zélandot.

A kormány ezen felül törvénymódosítással garantálja, hogy ne forduljon elő fennakadás a film munkálatai során a helyi munkavállalók szervezett megmozdulása miatt. A Warner ugyanis azért vette fontolóra A hobbit forgatásának elköltöztetését, mert a helyi színészképviselet nemzetközi bojkottot hirdetett a kedvezőbb anyagi feltételek kikényszerítéséért. Bár a bojkottot közben lefújták, a stúdió képviselői kedden Új-Zélandra érkeztek, hogy a helyszínen döntsenek a kérdésben.

A produkció elköltöztetése szakértők szerint akár másfél milliárd dolláros veszteséget is jelenthetett volna az új-zélandi gazdaságnak, ezért országszerte ezrével vonultak utcára az emberek, hogy tüntessenek a film megtartásáért.

A forgatás februárban kezdődik, a középföldei hobbit, Zsákos Bilbó kalandjairól szóló film első része 2012-ben, a második pedig 2013-ban kerül majd a mozikba.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.