Élet-Stílus

Hihetetlen gól a Német Kupában – videó

Michael Stahl, a Koblenz játékosa saját térfeléről szerzett gólt a labdarúgó Német Kupa második fordulójában, amelyen megismétlődött az előző kiírás fináléja, és annak végkimenetele is.

A címvédő Bayern München a legutóbbi kiírás döntőjében 4-0-ra legyőzött Wedert látta vendégül ked este. A berlini kupadöntőben magabiztos játéknak nyoma sem volt keden este, ráadásul Claudio Pizarro már a második percben előnyhöz juttatta a vendég brémaiakat, miután egy baloldali beadás után közelről a jobb alsóba sodorta a labdát.

Bayern München-Werder Bremen 2-1

A Werdernek több ígéretes helyzete volt, a Bundesliga legeredményesebb külföldijeként számon tartott, egykor a Bayernben is megfordult Pizarro fejesénél például a gólvonalról sikerült menteni, míg Marko Arnautovic szabadrúgásból a lécet találta el – hogy csak a két legnagyobb lehetőséget említsük. Ennek ellenére a Bayern jutott tovább: Bastian Schweinsteiger vitte a hátán a csúcsformától messze járó bajor csapatot a 16 közé.

A német válogatott futballista előbb Toni Kroos asszisztálása mellett egyenlített, a szerencsésen hozzákerült labdát 6 méterről pöccintette be (eközben a lesen ragadt Mickael Silvestre reklamálással volt elfoglalva…), majd 30 méterről bombázott a brémai kapuba. Hatalmas gól volt, a Német Kupa keddi játéknapján ugyanakkor nem a legszebb.

Stahl hihetetlen gólja

Az Michael Stahl nevéhez fűződik: a Koblenz játékosa saját térfeléről vette be a 2-1-es vereséggel búcsúzni kényszerült Hertha BSC kapuját. A berlinieknél nem játszott a pályafutása végén járó Dárdai Pál, Király Gábor (1860 München) viszont végig a pályán volt, bár sok örömben nem lehetett része, hiszen csapata simán, 3-0-ra kikapott élvonalbeli 1. FC Kölntől, amelyben Lukas Podolski gólt és két gólpasszt jegyzet.

Német Kupa, a 16 közé jutásért:
Bayern München-Werder Bremen 2-1 (1-1)
Gól: Schweinsteiger (27., 75.), ill. Pizarro (2.)
Bayern: Butt – Lahm, Timoshcsuk, Badstuber, Pranjic (Braafheid, 92.) – Ottl, Schweinsteiger – Hamit Altintop, Kroos (Van Buyten, 79.), Müller – Gomez (Olic, 81.)
Werder: Mielitz – Fritz, Mertesacker, Prödl, Silvestre (Wagner, 85.) – Frings, Wesley – Bargfrede (Hunt, 78.), Pizarro, Marin (Hugo Almeida, 76.) – Arnautovic

Koblenz–Hertha BSC 2-1
Victoria Hamburg-Wolfsburg 1-3
1. FC Köln-1860 München 3-0
Greuther Fürth-Augsburg 2-4, h.u.
Energie Cottbus-Freiburg 2-1
FSV Frankfurt-Schalke 04 0-1
Kaiserslautern-Arminia Bielefeld 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik