Élet-Stílus

Chicharito az új manchesteri hős – videó

Chicharito, azaz a nyáron szerződtetett mexikói Javier Hernández volt a MU hőse a Wolverhampton Wanderers elleni Ligakupa-nyolcadöntőben.

A Manchester United a vártnál nehezebben győzte le a Premier League-ben utolóelőtti Wolverhamptont a Ligakupa nyolcadöntőjében. Igaz, Sir Alex Ferguson csapata nem a legerősebb összeállításában futballozott. A skót mester az Amos – W. Brown, Smalling, Evans, Fabio – Obertan, Carrick, Gibson, Pak Dzsiszung – Macheda, Bébé tizenegyet küldte pályára, amely a második félidő elején, az 56. percben szerezte meg a vezetést.

A gólt a nyáron meglepetésre leigazolt Bébé szerezte egy megpattant lövéssel, nem mellékesen ezzel az első MU-ban elért találatát jegyezte. A „farkasok” Elokobi fejesével egyenlítettek, majd Hunt révén a kapufát is eltalálták. Pak Dzsiszung a másik oldalon 12 méterről pontosan célzott, de a manchesteriek ezúttal csupán hat percig vezettek. Foley gólja majdnem a hosszabbítás kiharcolását jelentette a Wolverhamptonnak…

De csak majdnem! A 90. percben a nem sokkal korábban beállt Javier Hernández, művésznevén: Chicharito döntötte el a találkozót: a mexikói csatár a félpályától sprintelt a kapu felé, a tizenhatosnál megkapta a labdát Gibsontól, amelyet egy szép testcsel után „pöccintett” a kapuba, ezzel a továbbjutás mellet a társai csodálatát is kivívta.

„Nagyon elszánt. Tanulni szeretne és gólokat szerezni – és mi ebből csak profitálunk” – jegyezte meg a csapatkapitányi karszalagot kedd este viselő Wes Brown, aki szerint Chicharito idővel, méghozzá elég gyorsan a Manchester United legendás játékosa lehet.

Ha így folytatja, mindenképp, hiszen legutóbbi két bajnokiján – a West Bronwich és a Stoke ellen – három gólt lőtt, s ő döntötte el a Valencia elleni Bajnokok Ligája-meccset.

„Hihetetlen fickó, ő egy született gólszerző. Nagyon örülhetünk annak, hogy Chicharito nálunk játszik” – bókolt a mexikóinak a dél-koreai Pak Dzsiszung.

Priskin gólt szerzett

Fülöp Márton és Priskin Tamás csapata, a másodosztályú Ipswich Town szintén bejutott a legjobb nyolc közé a Ligakupában, miután két góllal verte a negyedik vonalban szereplő Northamptont. A magyar kapus a kispadon ücsörgött, a csatár viszont végig a pályán volt, s egy közeli fejessel állította be a 3-1-es végeredményt.

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő:
Manchester United-Wolverhampton 3-2
Leicester City-West Bromwich 1-4
Wigan Atlhletic-Swansea 2-0
Ipswich-Northampton 3-1
Birmingham City-Brentford 1-1, 11-esekkel 4-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik