Élet-Stílus

Második a Milan

A második félidőben végig emberelőnyben futballozó Milan 2-1-re nyert Nápolyban, s ezzel megelőzte a Sampdoria ellen otthonában botló címvédő Intert. Videó.

Nápolyban a lehető legrosszabban kezdtek a lombardok: a 12. percben Antonini fejsérülése miatt Oddo folytatta (a fiatal védő szerencsétlenül ütközött Maggióval, nem sokkal később a válogatott középpályás is cserét kért).

Maggio azonban még a pályán volt, amikor vezetést szerzett a vendégcsapat. A 22. percben Robinho kényszerítőzött Oddóval, a visszakapott labdát pedig a hálóba vágta. A Napoli szinte azonnal válaszolt – Hamsik hibázott nagy helyzetben – majd a hazaiak hátránya megkétszereződött: két ostoba kezezés miatt Pazienzát kiállították.

Térfélcsere után a Milan játszott fölényben, s a hajrá kezdetén megduplázta előnyét: ismét Oddo volt a fő katalizátor, a Münchent is megjárt szélső védő jobbról emelt középre, ahol Ibrahimovic érkezett, s ez csak rosszat jelenthetett De Sanctisnak.

Napoli-Milan – összefoglaló:


A második gól viszont felrázta a nápolyiakat, a szépítéshez azonban kellett Papasztatopulosz és Abbiati közös bénázása is: a görög előbb hagyta magát lebirkózni Lavezzi által, az argentin viszont elesett, s ekkor Abbaiti úgy döntött, megszerzi a labdát. Lavezzi viszont elkotorta fölötte, így szépített a Napoli, s a hazaiak tíz emberrel is kapujukhoz szögezték a vörös-feketéket – újabb gól azonban nem született.

A három pontnak köszönhetően a Milan – megelőzve az Intert – feljött a második helyre, a Lazio mögé.

Serie A, 8. forduló:
Napoli-Milan 1-2 (0-1)
San Paolo, 60 ezer néző. Vezette: Rizzoli
Gól: Lavezzi (78.), illetve Robinho (22.), Ibrahimovic (72.)
Kiállítva: Pazienza (45.)
Napoli: De Sanctis – Grava, Aronica, Campagnaro – Maggio (Yebda, 23.), Pazienza, Gargano (Dumitru, 84.), Dossena – Hamsik (Sosa, 68.), Lavezzi – Cavani.
Milan: Abbiati – Bonera, Nesta, Papasztatopulosz, Antonini (Oddo, 12.) – Gattuso (Flamini, 86.), Pirlo, Boateng – Pato, Ibrahimovic (Seedorf, 75.), Robinho.

Az élcsoport:
1. Lazio 19 pont, 2. Milan 17, 3. Inter 15, 4. Chievo 13, 5. Juventus 12 (16-9), 6. Napoli 12 (14-11), 7. Palermo 11 (15-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik