Élet-Stílus

Heidfeld a Renault-hoz mehet

Az idén a Sauberhez visszatérő Nick Heidfeld a Renault-nál vagy a Force Indiánál találhat magának állást 2011-re.

Bár a mercedeses és pirellis kitérő után Nick Heidfeld az idény utolsó öt futamára újra a Sauberhez került, a német pilóta nem maradhat, hiszen Kamui Kobajasi mellé a mexikói Sergio Perezt szerződtette a svájci alakulat.

A 33 éves németnek ennek ellenére még akad esélye a folytatásra, a Renault és a Force India is a lehetőségek között van. A Renault prioritása eredetileg ugyan az orosz Vitalij Petrov megtartása lett volna, de az orosz újoncnak eddig nem sikerült felnőnie az elvárásokhoz, a csapat számára pedig a rendszeres pontszerzés és az ebből következő előkelőbb év végi helyezéssel járó pénz többet érhet, mint a Petrov mögött álló hatalmas piac.

“Heidfeldnek és Sutilnak is van még esélye” – mondta 2011-gyel kapcsolatban a Renault-főnök Eric Boullier az AutoMotor und Sportnak, hozzátéve, hogy akár a szezonzáróra eldőlhet a pilótafelállás kérdése náluk.

A Force Indiá-s Adrian Sutil sem döntött még egyelőre a jövőről, de a Renault mellett állítólag a Williamsnél is képben van, az 5 millió eurós Medion-féle szponzori pénze és az idén mutatott formája lehetővé teheti számára a továbblépést.

Ha Sutil elhagyja a Force Indiát, Heidfeld a silverstone-i csapatnál is munkát találhat, hiszen az alulteljesítő Vitantonio Liuzzi és a jelenleg tartalékos Paul di Resta párosítása túl nagy kockázatot jelentene. “A Force Indiánál akkor van hely, ha Sutil megy” – mondta Heidfeld erről a lehetőségről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik