Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: a legdrágább töltőtollak

Egyediség, különleges dizájn, jó minőség, no meg persze státusszimbólum - nem mindegy, hogy egy-egy jelentős szerződést éppen mivel ír alá egy "csúcsfogyasztó" üzletember. Most adunk pár tippet.

Ázsiai behatás

A Loiminchay tollmanufaktúra különlegessége abban rejlik, hogy ötvözi az ázsiai kultúra jellegzetességeit a modern technikával. A legújabb dizájnban a kínai írásjegyek és szimbólumok dominálnak. A Calligraphy II névre keresztelt típusú tollat – amelyből csupán 28 darab készült – fehér- vagy rózsaaranyból vásárolhatják meg az unikális írószerekre vágyók: az ára közel 3 millió forintra rúg. Ez a modell egy 3 darabból álló kollekció része, valamennyi tollat eltérő kínai írásjegyek és szimbólumok díszítik.

Csúcsfogyasztó: a legdrágább töltőtollak 1—-18 karátos csoda—-

A Caran d’Ache 1010 nevű modell valamennyi részletében – kezdve a belső szerkezettől egészen a tollhegyig – a svájci óragyártás tökéletessége érhető tetten. A “tíz óra tíz perc” elnevezésű (ez az időpont, amikor a két mutató egyensúlyban van), 18 karátos aranyból készült írószerszámból csupán 10 darabot gyártottak. Az ára sem lebecsülendő: átszámítva több mint 23 millió forintba kerül.

Csúcsfogyasztó: a legdrágább töltőtollak 1

—-A Nagy Alma ihlette—-

A New York 5th Avenue Super Prestige mesterdarabot a S.T. Dupont cég dobta a piacra. Ennek a különleges tollnak a formatervezésében az 1930-40-es évek New York-i építészete köszön vissza. A 125 gyémánttal ékesített, fehéraranyból készült írószer – amelyet limitált példányszámban (20 darab) állítottak elő – közel 5 millió forintba kerül.

Csúcsfogyasztó: a legdrágább töltőtollak 1—-Napos, csillagos—-

David Oscarson neve fémjelzi a Celestial írószerszériát. A különleges toll anyagáról gyémántok és zafírok, míg a mintájáról csillagok és a Nap négy fázisa gondoskodik. A 18 karátos aranyból készült “napocskás” mestermű kék, fehér, arany, piros és narancssárga színekben vásárolható meg, persze a készlet erejéig. A fentebb említett írószerekhez képest ennek az ára jóval csekélyebb: “csupán” 900 ezer forintba kerül.

Csúcsfogyasztó: a legdrágább töltőtollak 1

—-Mars a kézben—-

A limitált (30 darab) példányszámban gyártott Omas Marte írószer rózsaaranyból készült. A Marte /Mars/ nevű modell a tollmanufaktúra Man’s Journey névre keresztelt sorozatának (Merveille du Monde, Apollo 11, Atlantide, Gaia) az utolsó darabja, és átszámítva közel 8,4 millió forintba kerül.

Csúcsfogyasztó: a legdrágább töltőtollak 1

—-Saját DNS-tinta—-

A Montblanc ékszercsodáknak minősülő írószereit senkinek sem kell bemutatni, ám a hamburgi gyártó már nem elégedett meg az újabbnál újabb parádés ékszertollaival: legutóbb személyre szóló tintát fejlesztett ki a vevőinek. A Personal Code Ink nevű tintája egy speciális növényi összetevőnek köszönhetően egyedi jellegzetességét, ugyanis a DNS-hez hasonló kódot tartalmaz, amely kizárólag a tulajdonosára jellemző, ezért lehetetlen lemásolni. A tinta csomagolása sem utolsó: a készletet fekete, lakkozott fadobozban dobták a piacra.

Csúcsfogyasztó: a legdrágább töltőtollak 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik