Élet-Stílus

Komanékkal nem bírt az Inter – videó

A Koman Vladimirt soraiban tudó Sampdoria pontot szerzett a címvédő Inter vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában.

A Metaliszt Harkiv elleni, 2-1-re elveszített Európa Liga-mérkőzésen eredményes magyar válogatott futballista végig a pályán volt a címvédő otthonában lejátszott bajnokin.

Koman kiválóan védekező és veszélyesen kontrázó csapata tíz percre volt a bravúrtól, miután a második félidőben megszerezte a vezetést: Cassano elcsente a labdát a mélázó Chivutól a jobb oldalon, beadása után pedig Guberti 11 méterről kapásból úgy lőtt a hazai kapuba, hogy a labda vetődő Júlio Césaron megpattanva került végül a hálóba.

A milánóiak a 80. percben válaszoltak Eto’o révén. A kirobbanó formában lévő kameruni csatár – aki a válogatott fellépéseket is beleszámítva szezonbeli 16 mérkőzésén 19 gólját szerezte – nagy lendülettel érkezett Coutinho baloldali beadására, és közelről a kapu bal oldalába fejelt – felavatva ezzel a pazarul védő Curci sérülése miatt beállt Da Costát.

A hátralévő időben egy kontra során Komannak akadt egy lövése (addig főleg passzaival vétette észre magát), ami azonban ugyanúgy elkerülte a kaput, mint a túloldalon Maicon fejese – utóbbi nagy helyzetben rontott -, így maradt az 1-1, amellyel az Inter feljött a második helyre, Sampdoria viszont a nyolcadik helyre esett vissza a Serie A tabelláján.

Nyolc fordulót követően a Lazio négypontos előnnyel vezeti az olasz bajnokságot.

Serie A, 8. forduló:
Inter-Sampdoria 1-1 (0-0)
Gól: Eto’o (80.), illetve Guberti (62.)
Inter: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu (Santon, 78.) – Zanetti, Cambiasso – Biabiany (Pandev, 63.), Sneijder, Coutinho (Obi, 88.) – Eto’o
Sampdoria: Curci (Da Costa, 78.) – Zauri, Volta, Gastaldello, Ziegler – Koman, Palombo, Tissone (Poli, 67.), Guberti (Marilungo, 71.) – Cassano, Pazzini

Korábbi eredmények:
Parma-AS Roma 0-0
Bologna-Juventus 0-0
Chievo-Cesena 2-1
Genoa-Catania 1-0
Lazio-Cagliari 2-1
Lecce-Brescia 2-1
Udinese-Palermo 2-1
Fiorentina-Bari 2-1

Hétfőn játsszák:
Napoli-AC Milan, 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik