Élet-Stílus

Meglepő fordulat a Rooney-ügyben

A napokkal korábban távozni kívánó Wayne Rooney új, ötéves szerződést köt a Manchester Uniteddal, így 2015 júniusáig marad a klub labdarúgója.

A 24 éves támadóval kapcsolatban az elmúlt napokban csak arról szóltak a hírek, hogy nem érzi jól magát a klubnál, megromlott a kapcsolata Sir Alex Ferguson menedzserrel, s távozni akar a klubtól – így a pénteki bejelentés mindenképpen meglepetésnek számít.

„Elégedett vagyok, hogy meghosszabbíthattam a szerződésemet. Az elmúlt napokban sokat beszélgettem a tulajdonosokkal, és a vezetőedzővel, akik meggyőztek arról, hogy ide tartozom” – idézte Wayne Rooneyt a Manchester United hivatalos honlapja.

„Nehéz héten vagyunk túl. Én mindig azt mondtam, hogy a fiú előtt az ajtó nyitva áll. Örülök, hogy marad” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, aki az utóbbi időszakban pihentette az angol válogatott támadót, aki messze van a csúcsformájától, ráadásul a közelmúltban szexbotrányba keveredett. Kiderült, hogy prostituálttal csalta az akkor terhes feleségét.

A csatár három hétig még nem „fizetheti vissza” a klub belé fektetett bizalmát, ugyanis Ferguson bejelentése szerint bokasérüléssel bajlódik. Rooney a keddi edzésen Paul Scholes belépője nyomán maradt a földön, s hordágyon vitték le a pályáról – írta az MTI.

Brit sajtóértesülések szerint Rooney elsősorban azért akart távozni – ha akart egyáltalán, s nem cirkusz volt az egész… -, mert nettó 150 ezer fontos (körülbelül 46,5 millió forintos) heti fizetési igényére nem akartak rábólintani a „vörös ördögök” vezetői. A csatár a korábbi, 2012-ig szóló szerződése szerint heti 90 ezer fontot tehetett zsebre.

A hírek szerint a Barcelona, a Real Madrid és a Chelsea mellett a Manchester City is érdeklődött iránta, miután szóba került a távozása. A városi rivális – a pénz nem akadály jelszóval – állítólag mesés, 250 ezer fontos heti fizetéssel próbálta magához csábítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik