Élet-Stílus

Táska, ami változtatja a méretét

Miközben a divatcégek egyre nagyobb táskákat gyártanak, egy hazai iparművész megtalálta a legpraktikusabb megoldást, a bővülő táskát!

Esztány István a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem tavaly végzett diákja. Ő az, aki megalkotta sokunk vágyálmát, a táskát, aminek kialakított szerkezete változtatja méretét. Ha nem pakolunk bele, akkor kis helyet foglal el, ha pakolunk, akkor csak annyira bővül, amennyire éppen szükséges.
Esztány István ezzel el is nyerte a Magyar Formatervezési Díjat a diákkategóriában. A szenzációs ötletet a székely rakottas szoknya adta, amely tánc közben a mozgás hatására szintén bővül. Mindamellett, hogy végre egy igazán praktikus, unisex és kissé sportos darabbal bővült a táskakínálat, a kivitelezése is telitalálat! Ízléses, modern és érződik rajta a népművészet kéznyoma, melynek hatására minden redőnek, díszítésnek funkciója, praktikuma van.
Mindig is foglalkoztatott a gondolat, hogy a népi motívumokat úgy ötvözzem a modern formavilággal, hogy abból valami egyedi, tetszetős, de ugyanakkor praktikus végtermék származzon.”- hallhatjuk Esztány gondolatait saját honlapján.

AJÁNLOTT LINKEK: Tágulj! (Marie Claire)
Bővülő táska kollekció (esztanygaleria.eu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik