Élet-Stílus

Négy gól, három piros a spanyol bajnokin

A Villarreal a második helyre jött fel a Primera División tabelláján, címvédő a Barcelonát és a Valenciát is maga mögé utasította, miután a 7. forduló hétfő esti zárómérkőzésén egy pontot szerzett az újonc Herculés otthonában. Videó.

Furcsa meccsen van túl a Villarreal, hiszen hiába játszott jobban ellenfelénél – kétszer a kapufát is eltalálta -, az újonc kétszer is vezetéshez jutott. De úgy is fogalmazhatunk, hogy mind a két Hercules-gólt ajándéka adta a sárga tengeralattjárónak becézett gárda.

Valdéz gólja a befuccsolt lestaktika eredménye volt, majd miután egy formás támadás végén Capevilla két lépésről egyenlített, Ángel hibázott nagyot a saját kapuja előterében: gyakorlatilag levette a labdát Trezeguet-nek, aki gyorsan kapcsolt.

Herculés-Villarreal 2-2

A Herculés francia támadója később olyannyira reklamált egy vendégszabálytalanság után, hogy kiállította a bíró. A Villareal a szünetet követően Valero jobb alsó sarkos lövésével egyenlített, és a játéka képe alapján a győzelmet is megszerezhette volna.

A hajrában ugyanakkor fordult a kocka, ugyanis a vendégcsapatból Valerót (kezezésért) és Musacchiót (ütésért) is kiállította a játékvezető. Az utolsó percekben az emberelőnybe került Herculesnek két komolyabb helyzete is akadt, de az addig sokat unatkozó Diego López mind a két esetben nagyot védett.

A Villarreal egy esetleges győzelemmel a tabella élére állhatott volna, így viszont egy pont a hátránya az éllovas Real Madriddal szemben, ugyanakkor jobb gólkülönbségének köszönhetően maga mögé utasítja a hozzá hasonlóan 16 pontos Barcelonát és Valenciát. Az újonc Herculés is előrelépett a döntetlennel, momentán a 10. helyen állomásozik.

Nem volt gól Blackburnben

Hétfő este a Blackburn Rovers hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a Sunderlanddel az angol Premier League-ben. Mind a két csapat a tabella hátsó részében tanyázik: a Sunderland a 13., a Blackburn a 14. a nyolcadik forduló után.


Primera División, 7. forduló:
Herculés-Villarreal 2-2 (2-1)
Gól: Valdéz (26.), Trezeguet (41), ill. Capdevila (29.), Valera (63.)
Kiállítva: Trezeguet, ill. Valero (81.), Musacchio (83.)

Korábbi eredmények:
Sporting Gijón-Sevilla 2-0
Real Mallorca-Espanyol 0-1
Deportivo La Coruna-Osasuna 0-0
Levante-Real Sociedad 2-1
Racing Santander-Almería 1-0
Athletic Bilbao-Real Zaragoza 2-1
Málaga-Real Madrid 1-4
Barcelona-Valencia 2-1
Atlético Madrid-Getafe 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik