Élet-Stílus

Hitvitát váltott ki a Simpson család

admin
admin

2010. 10. 19. 11:30

A pápai állam hivatalos lapja a hét végén nyilvánította katolikusnak a bizarr televíziós sorozat családjának fejét, Homert és annak fiát, Bartot, miközben a műsor producere egyértelművé tette, hogy a család a springfieldi presbiluteránus egyházközösség tagja.

Mi több, az Osservatore Romano vasárnapi cikke azt is leszögezte, hogy a szülők bátran leültethetik a sorozat elé a gyermekeiket.

“Kevesen tudják, és ő mindent elkövet, hogy titokban tartsa. De igaz: Homer J. Simpson katolikus” – fogalmazott a lap, amely egy jezsuita pap e témában készült tanulmányára alapozta állítását.

A tanulmány a sorozat egy 2005-ös epizódját dolgozta fel, amely “Az Apa, a Fiú és a Szent Vendégsztár” címen futott a televízióban. A szerző szerint “a Simpson család azon kevés, gyerekek számára készült tévéműsor közé tartozik, amelyben a keresztény hit, a vallás és az istennel kapcsolatos kérdések visszatérő témák”.
Rock and roll a templomban

Simpsonék evés előtt imádkoznak, és “a maguk módján hisznek a túlvilágban” – idézte a jezsuita tanulmányt a katolikus újság.
A kilencven országban sugárzott amerikai tévészériát tavaly decemberi elemzése után már másodszor illette elismerő szavakkal a Vatikán.

Al Jean, a sorozat executive producere mindenesetre hétfőn megdöbbenésének adott hangot a cikk nyomán. Mint az Entertainment Weeklynek nyilatkozta, “teljesen világosan bemutattuk, hogy Homer nem katolikus. Képtelenségnek vélem, hogy péntekenként ellegyen anélkül, hogy húst enne, akárcsak egy órára is”. Jean arra is emlékeztetett, hogy Homerék a springfieldi presbiluteránus egyházközösség tagjai.

A 22. évadjánál járó Simpson család az amerikai televíziózás leghosszabb idő óta játszott sorozata.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.