Élet-Stílus

Fizetős lesz Velence

Velence vezetése ezzel az intézkedéssel akarja megfékezni a turistaáradatot és finanszírozni a műemlékek helyreállítását.

Ha az új szabályozást bevezetik, akkor jövőre már csak gyalogos látogatók léphetnek be ingyen a szigetekre. Legalábbis a napokban ezt jelentette ki Renato Brunetta, az olasz kormány velencei születésű közigazgatási minisztere, akinek véleménye szerint csak ez a látogatókra kivetett díj mentheti meg Velencét.

A miniszter az általa vezetett intézkedéscsomagot a velencei polgármester, Giorgio Orsoni együttműködésével dolgozta ki és biztos benne, hogy a most kizárólag turistabuszokra érvényes díjat nemsokára a vonattal és hajóval érkező látogatókra is kivetik. A turistacsoportokat a városközponthoz legközelebbi parkolóig szállító buszok tarifája jelenleg 50 és 400 euró között mozog. A turisták többsége azonban vonattal érkezik a Santa Lucia állomásra, és jelentős számban kötnek ki turistákkal teli tengerjáró hajók is.

Velencét évente 21 millió, többségében külföldi turista látogatja. Kétharmaduk reggel érkezik, este megy el, egy éjszakát sem tölt a városban, amit bizonyosan a magas árak magyarázzák.

Egy kis ízelítő Velencéből:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik