Élet-Stílus

BL: csúcstalálkozó Madridban – videó

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján a két legtöbb európai trófeát birtokló klub feszül egymásnak Madridban: a még hibátlan Real az AC Milannak ad majd randevút a G csoport rangadóján.

A patinás múlt mellett – a spanyol elitalakulat eddig 9, az olasz pedig 7 alkalommal nyert BEK-et, illetve Bajnokok Ligáját – a jelen együttesei is a világ legjobb klubcsapatai közé tartoznak, ekképp Madridban olyan kilencven perc várható, amely az ínyencek igényeit is kielégítheti. Iker Casillas, a Real kapusa nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott „ilyen a találkozón szeretne játszani minden futballista, s a nézők is erre kíváncsiak.” Milánóban is hasonló véleményen vannak, arrafelé csúcsrangadónak minősítik a keddi találkozót.

Az esélyeket illetően már megoszlanak a vélemények. Az idei formát tekintve a Real tűnik valamivel erősebbnek, miután veretlenül vezet a Primera Divisiónban, a Bajnokok Ligájában pedig még hibátlan, továbbá a szezonban mindössze három gólt kapott.

A hazai pálya mellett az Olaszországból, az Interttől érkezett vezetőedző, José Mourinho személye is spanyol sztárcsapat felé billenti a mérleg nyelvét, miután az ellenfél játékának megbénításban kiváló portugál meglehetősen jól ismeri az AC Milant.

A tavalyi madridi randevú (Real-Milan 2-3)

Az örökmérleget böngészve viszont a Serie A-ban jelenleg második helyen álló vendégcsapat lehet bizakodóbb, elvégre az eddigi 13 meccsből két döntetlen mellett hatot megnyert a királyiakkal szemben, és a tavalyi kiírásban is bevette a Bernabeút.

Az ominózus, 3-2-es vendéggyőzelemmel zárult találkozóra aligha emlékeznek szívesen Madridban, arra meg pláne, hogy a Real az olasz klubokkal vívott legutóbbi hat BL-meccséből ötöt elveszített.

Az egyre jobb formába lendülő Ronaldo is előre tekint. „Tisztában vagyunk azzal, hogy az AC Milan legyőzésével nagy lépést teszünk a nyolcaddöntő felé. Másrészről pedig otthon játszunk, márpedig saját szurkolóink előtt nem hibázhatunk” – így a portugál sztár.

Massimiliano Allegri, a BL-ben jelenleg négypontos AC Milan szakvezetője nem csűrte-csavarta a szavakat, csupán annyit üzent Madidba, hogy csapata készen áll az ütközetre. A bokáját fájlaló, a nyáron a Real által csábított Thiago Silva ugyanakkor ezt nem mondhatja el magáról, a játéka kérdéses, ugyanakkor a szombati bajnokin kisebb sérülést szenvedett Christian Abbiati kapus bizonyosan vállalja majd a játékot.

Milánóban 1-1-re végzett tavaly a Milan és a Real

Vad sípol Marseille-ben

Az Olympique Marseille-Zilina találkozón mutatkozhat be a legrangosabb kontinentális sorozatban Vad II István. A fiatal magyar bíró alig három és féléves nemzetközi kerettagság után, a BL-ben meccseket vezető sípmesterek legfiatalabbjaként, 31 évesen kapta első megbízatását. Marseille-be hat magyar bíró utazott: Vadot Ring György, Szpisják Zsolt, Veizer Roland, Bognár Tamás és Andó Szabó Sándor segíti.

A Real mellett a Bayern München (E csoport), a Szpartak Moszkva és a Chelsea (F csoport), valamint a Arsenal és a Sahtar Donyeck (H csoport) igyekszik megőrizni makulátlan mérlegét a keddi játéknapon. Utóbbi négy csapatból kettőnek ez egészen bizonyosan nem fog sikerülni, hiszen a hozzá hasonlóan hatpontos riválissal találkozik.

„Alighanem jobban kezdtünk, mint ahogy azt sokan várták, de Chelsea ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint volt korábban, felesleges illúziókba ringatni magunkat” – nyilatkozta az esélyeket illetően meglehetősen óvatos Valerij Karpin, a moszkvaiak vezetőedzője. A karmesterét, Frank Lampardot továbbra is nélkülöző angol csapat nem őriz kellemes emlékeket keddi meccs helyszínéről, a Luzsnykij Stadionról, ugyanis 2008-ban itt veszítette el büntetőkkel a döntőt a Manchester Uniteddel szemben.

Az Arsenal-Sahtar párharc Eduardo szereplése miatt külön is érdekes, amellett, hogy mind a két csapat százszázalékos két fordulót követően. A brazil származású horvát csatár nyáron intett búcsút az Arsenalnak, és igazolt Ukrajnába, de mint elmondta, alig várta, hogy visszatérhessen. „A sorsolás előtt arról ábrándoztam, hogy ellenfélként visszatérhetek, újra pályára léphetek az Emiratesben. Hazai pályán, a nagyszerű szurkolóink előtt képesek vagyunk legyőzni az Arsenalt, ám itt, Londonban a feladat sokkal nehezebbnek ígérkezik…” – mondta a Sahtar Donyeck 27 esztendős támadója.

A párosításokat tekintve a Bayern Münchennek van a legnagyobb esélye arra, hogy a pontokat illetően hatról kilencre lépjen, miután a CFR-t fogaja az Allianz-Arénában. A kolozsvári csapat a kontinentális sorozatban vívott legutóbbi hét mérkőzéséből hatot elveszítet, ezzel szemben a tavalyi finalista Bayern utolsó öt hazai BL-meccsét kivétel nélkül megnyerte, és a hétvégén két vereség után a Bundesligában is diadalmaskodott.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
E csoport:
Bayern München (német)-CFR Cluj (román), 20:45
München, Allianz-Aréna, v.: Atkinson (angol)

AS Roma (olasz)-FC Basel (svájci), 20:45
Róma Stadio Olimpico, v.: Nikolajev (orosz)

Az állás:
1. Bayern 6
2. Roma 3 (2-3)
3. Cluj 3 (3-3)
4. Basel 0

F csoport:
Szpartak Moszkva (orosz)-Chelsea (angol), 18:30
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, v.: Carballo (spanyol)

Olympique Marseille (francia)-MSK Zilina (szlovák), 20:45
Marseille, Vélodrome, v.: Vad II (magyar)

Az állás:
1. Chelsea 6 (6-1)
2. Szpartak 6 (4-0)
3. Marseille 0 (0-3)
4. Zilina 0 (1-7)

G csoport:

Real Madrid (spanyol)-AC Milan (olasz), 20:45
Madrid, Estadio Santiago Bernabéu, v.: Proenca (portugál)

Ajax Amsterdam (holland)-AJ Auxerre (francia), 20:45
Amszterdam, ArenA, v.: Benquerenca (portugál)

Az állás:
1. Real 6 pont
2. Milan 4
3. Ajax 1
4. Auxerre 0

H csoport:
Arsenal (angol)-Sahtar Donyeck (ukrán), 20:45
London, Emirates, v.: Moen (norvég)

Braga (portugál)-Partizan Beograd (szerb), 20:45
Braga, Estádio Municipal, v.: Duhamel (francia)

Az állás:
1. Arsenal 6 (9-2)
2. Sahtar 6 (4-0)
3. Partizan 0 (1-4)
4. Braga 0 (1-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik