Élet-Stílus

Rooneyt eladja a Manchester United?

Brit lapértesülések szerint a Manchester United már a télen megválhat legnagyobb sztárjától, az angol válogatott Wayne Rooneytól.

A Sunday Mirror című lap úgy tudja, hogy Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsere nincs megelégedve a csatár teljesítményével, továbbá azt sem nézik el neki, hogy egy prostituálttal szórakozott, amikor felesége, Coleen öthónapos terhes volt.

Az angol válogatott támadó állítólag két hónap alatt hétszer vette igénybe az örömlány szolgáltatásait, aki aztán utóbb részletesen beszámolt az „afférról”.

Az újság szerint Rooney már a januári átigazolási időszakban új csapathoz kerülhet; az ára 57 millió euró, és a Premier Leagu-ben listavezető Chelsea, illetve a Manchester City, valamint a két spanyol gigász, a Real Madrid és a Barcelona jöhet vevőként számításba.

A dél-afrikai vb-n is gyengén futballozó csatársztár ebben a szezonban finoman szólva sem villog, öt bajnoki meccsen mindössze egyszer, a West Ham ellen talált a kapuba.

Rooney esetleges távozásáról hétfőn immár az összes brit napilap sportrovatának vezető híre volt, annak ellenére, hogy a Manchester United egy rövid hivatalos közleményben „képtelennek” minősítette beszámolókat az angol válogatottat csatár eladásáról.

A brit lapok azt írják, a döntés a menedzserrel összekülönböző Rooney kezében van. A heti 150 ezer fontot kereső labdarúgó az egybehangzó hétfői értesülések szerint már közölte a klubbal: nem kívánja meghosszabbítani 18 hónap múlva lejáró szerződését.

Sir Alex Ferguson és Wayne Rooney nézeteltéréseinek már jó ideje voltak árulkodó jelei, az idős szakvezető ugyanis több közelmúltbeli kulcsmérkőzésen a kispadra ültette a csatárt. Ferguson ezt nemrégiben Rooney „bokasérülésével” magyarázta, ugyanakkor a játékos a minap nyilvánosan közölte, hogy semmiféle sérülése sincs, és elképzelni sem tudja, hogy a menedzser „honnan vette” az ő bokabántalmairól szóló információt.

A brit sajtó szerint ez végképp „kiverte a biztosítékot” Fergusonnál, ugyanis a klubnál „nincs visszabeszélés” a fegyelmet drákói szigorral megkövetelő szakvezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik