Élet-Stílus

Ivanovics: előbb klotyó, aztán tornagyőzelem

Tizenkilenc hónap után aratott ismét tornagyőzelmet a szerbek kiváló teniszezőnője, Ana Ivanovics, akinek a linzi verseny során voltak gondjai…

Az ausztriai Linzben rendezett torna döntőjében a svájci Patty Schnydert 6:1, 6:2-re elpáholó szerb szépségnek az sem szegte kedvét, hogy a fedettpályás versenyen a legjobb 16 között egy játékot elvettek tőle – engedély nélküli WC-szünet miatt…

A 22 esztendős szerb játékos később bevallotta, a mérkőzés előtt megivott joghurt volt a ludas. Az eset – amelynek részletei most váltak ismerté – csütörtökön történt, a világranglistán 58. cseh Barbora Zahlavova Strycova elleni mérkőzés legelején.

Ivanovics 1:0-ra vezetett, amikor engedélyt kért a bírótól, hogy kimehessen a mosdóba. Mint utóbb elmesélte, a játékvezető először nem akarta kiengedni, mondván, Zahlavova Strycovánál van az adogatás joga, mire a szerb teniszező mondta, hogy „pedig muszáj”.

A bíró erre – legalábbis a volt világelső szerint – beleegyezett a szünetbe. Ivanovics elmondása szerint éppen ezért meglepve látta, amikor visszament a pályára, hogy időtúllépés miatt büntetőpontokkal sújtották, és 1:0 helyett már 1:1 az állás.

Ana Ivanovics – aki jelenleg a lista 29. helyezettje – a közjáték ellenére is könnyedén, 6:3, 6:2-re győzött a nyolcadöntőben, és egy tapasztalattal is gazdagabb lett, ahogy azt később ő maga megfogalmazta: „Soha ne igyál joghurtot meccs előtt!”.

Linz, női torna, döntő:
Ivanovics (szerb, 7.)-Schnyder (svájci) 6:1, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik