Élet-Stílus

Iskolázott a Juve, fordított a Samp

A Juventus leiskolázta a Leccét, a Sampdoria a 0-1-nél beálló Koman Vladimirral a soraiban fordított 2-1-re a Fiorentina ellen. Szardíniában Eto’ót kihuhogták, góllal riposztozott. Videó.

A Cagliari-Inter találkozót kínos közjáték zavarta meg: alig három perccel a kezdés után a játékvezető az Eto’ónak irányzott rasszista rigmusok miatt megállította a játékot, amely mintegy három perccel később azt követően folytatódhatott, hogy hangosbeszélőn keresztül a sértő bekiabálások abbahagyására szólították fel a szélsőséges drukkereket.

A Sant’Elia stadionban kevés volt a helyzet, a hazai csapat ugyanis jól megszervezte védelmét. A 24. percben történt az első komolyabb kísérlet, Coutinho próbálkozott jó húsz méterről, Agazzi védett. A félidő derekától a Cagliari is kimerészkedett a dupla fedezékből, s Nainggolan passza után Cossu hibázott kevéssel.

A 39. percben Eto’o a lehető legsportszerűbb módon üzent a szurkolóknak: előbb szép mozdulattal megszelídítette a labdát, majd egy csellel Astorit „megetetve” egyből ellőtte, Agazzinak esélye sem volt a lapos lövésnél. Szünet után a vörös-kékek felpörgették a játékot, s a 49. percben komoly lehetőséget puskáztak el: Nene rázta le Samuelt és Lúciót, lövését Cesar csak kiütni tudta, épp Matri elé, utóbbi viszont ismét telibe találta a kapust.

Egy remek Eto’o ziccer után a hazai csapatkapitány, Daniele Conti Chivun megpattanó lövése a kapufáról jött ki, s az Inter szerencséjére Aquafresca lekéste a csatlakozást – ekkor azonban már ismét a bajnok irányította a játékot, s lelassítva a labdát tartotta az eredményt. Ezt a hármas sípszóig sikeresen tette, így pontszámban beérte a Milant.

Cagliari-Inter – összefoglaló:


Nem éppen szokványos előélete volt a szombati Roma-Genoa (2-1) bajnokinak: a hatóságok őrizetbe vették a hazai együttessel rivalizáló ugyancsak fővárosi élcsapat, a Lazio szurkolótáborának három tagját. A vasárnapi közlés szerint a huszonéves drukkereket még a meccs előtt gyűjtötték be, mivel veszélyes, fegyvernek minősülő tárgyakat találtak náluk.

A Juventus örömjátékkal kedveskedett annak a 22 ezer nézőnek, aki kilátogatott a Lecce elleni bajnokira. A meccsen mindvégig a hazaiak irányítottak, s már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát. Előbb egy tetszetős Kraszics-Quagliarella-Marchisio összjáték nyomán Aquilani bombázott Rosati kapujába, majd a szerb által kiharcolt büntetőt Felipe Melo varrta be.

A játékrész hajrájában a találkozó legszebb góljával hasított tovább a Juve: Kraszics és Amauri játszott össze, a brazil-olasztól visszakapott labdát a szélső a kapuson is átemelve tálalta Quagliarella elé – s a támadó köszönte szépen. A meccs végefelé Kraszics Del Pierót is kifogástalanul kiszolgálta: 4-0. A találatnak köszönhetően a veterán harcos beérte a 178 gólos Giampiero Bonipertit.

Juventus-Lecce – összefoglaló:


Genovában a Fiorentina hamar előnybe került: Vargas ívelése után Marchionni bombafejessel szerzett vezetést, s az első félidő alapján a toszkánok megérdemelt vezetéssel kocoghattak szünetre, a Samp erejéből csak egy Pazzini-fejesre futotta. Szünetben beállt Koman, majd nem sokkal később Accardi is, s a fiataloknak is köszönhetően feljavult a házigazda. Ám a fordításhoz kellett némi szerencse is. Előbb Ziegler egyenlített szabadrúgásból, majd a két védőt is megtáncoltató Cassano villant.

Sampdoria-Fiorentina – összefoglaló:


Serie A, 7. forduló:
Cagliari-Inter 0-1 (0-1)
Sant’ Elia, 13 ezer néző. Vezette: Tagliavento
Gól: Eto’o (39.)
Cagliari: Agazzi – F. Pisano, Canini, Astori, Agostini – Biondini (Lazzari, 56.), Conti, Nainggolan (Pinardi, 78.) – Cossu – Matri, Nené (Acquafresca, 64.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Samuel, Lúcio, Chivu – Biabiany (Motta, 70.), Sztankovics, J. Zanetti – Sneijder (Muntari, 86.), Coutinho (Obi, 66.) – Eto’o

Juventus-Lecce 4-0 (3-0)
Olimpico (Communale Torino), 22 ezer néző. Vezette: Gava
Gól: Aquilani (14.), Melo (34., 11-esből), Quagliarella (45.), Del Piero (83.)
Juventus: Storari – Grygera, Bonucci, Chiellini, De Ceglie – Kraszics, Aquilani (Pepe, 76.), Felipe Melo (Sissoko, 64.), Marchisio – Amauri, Quagliarella (Del Piero, 78.)
Lecce: Rosati – Rispoli, Ferrario, Fabiano, Mesbah – Grossmüller, Giacomazzi, Piatti (Munari, 55.) – Jeda (Ofere, 46.), Corvia, Olivera (Vives, 47.)

Sampdoria-Fiorentina 2-1 (0-1)
Luigi Ferraris, 24 ezer néző. Vezette: Brighi
Gól: Ziegler (81.) Cassano (82.), illetve Marchionni (6.)
Sampdoria: Curci – Zauri, Gastaldello, Lucchini (Accardi, 49.), Ziegler – Semioli (Koman, 46.), Palombo, Tissone (Marilungo, 79.), Guberti – Pazzini, Cassano
Fiorentina: S. Frey – Comotto, Natali, Gamberini, Gulan (Felipe, 59.) – Marchionni, Santana, Donadel, Vargas (Pasqual, 28.) – Ljajics (Cerci, 68.), Gilardino

Brescia-Udinese 0-1 (0-0)
Gól: Corradi (80.)

Catania-Napoli 1-1 (0-1)
Gól: Gomez (69.), illetve Cavani (39.)
Kiállítva: Cannavaro (Napoli, 93.)

Cesena-Parma 1-1 (1-1)
Gól: Bogdani (17.), illetve Zaccardo (28.)

Palermo-Bologna 4-1 (2-0)
Gól: Pastore (17.), Ilicsics (24.), Pinilla (47.), Bacsinovics (83.), illetve Di Vaio (66.)

Az élcsoport:
1. Milan 14 pont (11-5), 2. Inter 14 (9-3), 3. Lazio 13 (8-5, 6 mérkőzés), 4. Napoli 12 (13-9), 5. Juventus 11 (16-9), 6. Palermo 11 (14-10), 7. Sampdoria 10 (9-7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik