Élet-Stílus

Megállították Szalai csapatát – videó

A Hamburg lefékezte a szombati fordulóig hibátlanul listavezető, Szalai Ádámot is soraiban tudó Mainzot, amely hazai vereségével a második helyre esett vissza a Bundesliga tabelláján.

A hét győzelemmel startoló Mainz egy újabb sikerrel, sőt, egy döntetlennel is minden idők legjobb szezonkezdését produkálhatta volna a Bundesligában. A feltételes módból kiderül, Szalai Ádám csapata nem bírt soros ellenfelével, a vendég Hamburggal, ráadásul veresége miatt kénytelen volt átadni az első helyet a Kölnt legyőző Dortmundnak.

A Mainz magyar csatára – aki a legutóbbi két bajnokin és a Eb-selejtezőin is eredményes volt – kezdőként 84 percet töltött a pályán. Egy komolyabb helyzete volt, az első félidőben egy védővel a nyakán 16 méterről centikkel a jobb kapufa mellé gurított.

Mainz-Hamburg 0-1

Átellenben Zé Roberto a kapufát találta el, majd a szünet után a Mainznak és volt egy kapufája, majd a hajrában Holtby révén ziccert rontott. A Hamburgnak ugyan sikerült a kapuba találnia, de van Nistelrooy teljesen szabályosnak tűnő gólját nem adta meg a bíró. Guerrero 89. percben esett találatát viszont már igen. Zé Roberto faképnél hagyta Svenssont, majd a balról középre gurított a peruinak, aki a léc alá lőtt, ezzel a Hamburg négy nyeretlen találkozó után győzte le a Manizot, s a tabellán feljött a harmadik helyre.

Igaz, nem sokáig tartózkodott ott: mivel az esti találkozón a Bayer Leverkusen kétgólos hátrányból felállva nyert a Wolfsburg vendégeként, elfoglalta a dobogó legalsó fokát.

A címvédő Bayern München két vereség után tudott ismét bajnokit nyerni: felfogatott összeállításban, Gomez mesterhármasával 3-0-ra verte a vendég Hannovert. A bajnoki góltalanságát megtörő válogatott csatár háromból kétszer fejjel volt eredményes.

A szenvedő „nagycsapatok”, a Schalke és a Stuttgart csatáján döntetlen született. A gelsenkircheniiek ugyan kétszer is hátrányba kerültek, ugyanakkor mindkétszer sikerült egyenlíteniük. Huntelaar a 80. percben büntetőből állította be a 2-2-es végeredményt. Az egy-egy ponttal ugyanakkor egyik csapat sem ment túl sokra, a 8. fordulót követően a Schalke a 16., a VfB Stuttgart pedig az utolsó, 18. helyen tanyázik a tabellán.


Bundesliga, 8. forduló:


Bayern München-Hannover 96 3-0 (1-0)


Gól: Gomez (21., 77., 90.)

FSV Mainz 05-Hamburger SV 0-1 (0-0)


Gól: Guerrero (89.)

Schalke 04-VfB Stuttgart 2-2 (1-1)


Gól: Edu (29.), Huntelaar (80., 11-esből), ill. Gebhart (15.), Harnik (74.)

St. Pauli-1. FC Nürnberg 3-2 (1-0)


Gól: Asamoah (45.), Ebbers (59.), Bruns (82.), ill. Ekici (48.), Wolf (62.)

Werder Bremen-SC Freiburg 2-1 (1-0)


Gól: Hunt (33.), Almeida (73.), ill. Schuster (62.)

VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 2-3 (1-0)
Gól: Diego (9.), Grafite (68.), ill. Rolfes (72., 82.), Vidal (75., 11-esből)


Vasárnap:

1. FC Kaiserslautern-Eintracht Frankfurt, 15:30 ó
1899 Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach, 17:30



Pénteken játszották:

1. FC Köln-Borussia Dortmund 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik