Élet-Stílus

A spanyolokkal barátkozik az MLSZ

Szoros együttműködésben állapodott meg a magyar és a spanyol labdarúgó-szövetség vezetője Madridban.

Ángel María Villar Llona, a spanyol szövetség (RFEF) elnöke csütörtök délután fogadta a magyar küldöttséget, melynek Csányi Sándor MLSZ-vezér (képünkön) mellett Vági Márton főtitkár, Berzi Sándor alelnök és Dunai Antal volt a tagja. Az egyeztetés sikerrel zárult: az eddigi jó kapcsolat szorosabbra fűzéseként állapodott meg a két elnök a konkrétabb együttműködésben, amelynek értelmében folyamatos szakmai párbeszéd zajlik majd az RFEF és az MLSZ között. A megállapodást még idén, Budapesten aláírják.

A 60 éves Ángel María Villar Llona korábbi első osztályú labdarúgó, az Athletic Bilbao és a spanyol válogatott volt játékosa rendkívül befolyásos sportvezetőnek számít, ugyanis az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöki tisztét is betölti. Nem mellékesen: egyedülállóan hosszú ideje, 1988 óta irányítja a spanyol szövetséget.

A mostani tárgyalások elsődleges célja a két ország labdarúgó-szövetségei közti szakmai kapcsolat megerősítése volt. Ennek részeként – az MLSZ honlapjának beszámolója szerint – a házigazdák büszkén mutatták meg a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott otthonául szolgáló technikai centrumot, illetve azt a futballmúzeumot, amelyben mások mellett Kubala László és Puskás Ferenc relikviái is megtalálhatóak.

A litvánokkal játszunk

A magyar labdarúgó-válogatott – amely négy mérkőzés után a második helyen áll az Eb-selejtezőcsoportjában – november 17-én Litvánia fogadja barátságos mérkőzésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik