Élet-Stílus

Nem sima ügy a Liverpool eladása

admin
admin

2010. 10. 14. 20:27

Továbbra sem látszik tisztulni a kép a Liverpool eladásának ügyében, mert bár az illetékes londoni bíróság szerdán úgy foglalt állást, hogy a két amerikai tulajdonos nem blokkolhatja a labdarúgóklub előkészített és már bejelentett értékesítését, utóbbiak közölték, hogy egy texasi bíróságon elérték az ügylet lebonyolításának halasztását.

Szerdán úgy tűnt, hogy egy hét vita, s ellenségeskedés után pont kerülhet a történet végére, és az amerikai vevőjelölttel, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) érdekelt Boston Red Sox csapatát is birtokló New England Sports Ventures (NESV) nevű céggel, illetve annak tulajdonosával, John W Henryvel megkezdődhet az eladás konkrét részleteinek kidolgozása.

A tengerentúli üzletember el is utazott Londonba, hogy találkozzon Martin Broughton (képünk, középen) ügyvezető elnökkel és a Liverpool vezetőségének további tagjaival, miközben érkezett a hír, hogy egy texasi bíróság időlegesen felfüggesztette az eladást. A klub erre reagálva azt közölte, készen áll az utolsó akadály elmozdítására is, egyben jelezte, hogy a vezetőség gyakorlatilag előkészítette a Liverpool FC eladását a New England Sports Venturesnek.

A testület alaptalannak és a klubra nézve hátrányosnak minősítette a texasi felfüggesztő határozatot, melyet a lehető leghamarabb szeretne semmissé tenni. Az eladást némiképp bonyolítja, hogy kedden új szereplő lépett a képbe: Peter Lim szingapúri üzletember jelezte, hogy korábbi ajánlatát megemelve 320 millió fontért vásárolná meg a Liverpoolt, s további 40 millió fontot fordítana játékosvásárlásra. Szóvivője szerdán arról számolt be, hogy a londoni bíróság döntése után Peter Lim továbbra is érdeklődik a klub megvásárlása iránt.

Lim aztán csütörtökön már közleményében arról számolt be, hogy inkább visszavonja ajánlatát. Egyúttal jelezte: számára egyértelműnek tűnik, hogy a NESV-nek készítik elő a klub eladását a többi érdeklődő teljes kizárásával, és ebben a helyzetben nem látja értelmét, hogy érdeklődjön a klub megvétele iránt.

Broughton a múlt hét szerdáján állt elő azzal, hogy a vezetőség megállapodott az eladásról a New England Sports Venturesszel, amely ennek értelmében 300 millió fontért megveheti a klubot. A két tulajdonos, George Gillett és Tom Hicks azonban megváltoztatta az értékesítés előkészítésével áprilisban megbízott testület összetételét, hogy megakadályozza az eladást, a klub legfőbb hitelezője, a skóciai Royal Bank azonban ezt kifogásolta. Ezután került bíróságra az ügy.

Gillett és Hicks a helyi sajtó korábbi információi szerint 600 millió fontot szeretett volna kapni az angol klubért, amelynek péntekig 237 milliót kell visszafizetnie a skót banknak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.