Élet-Stílus

16 sérült és 17 letartóztatott Genovában

Tizenhat ember sérült meg a szerb szurkolók rendbontása során az olaszok elleni, végül idő előtt véget ért Európa-bajnoki selejtezőn, Genovában.

Az olasz rendőrség tájékoztatása szerint 16 ember, köztük két rendőr sérült meg a Genovába érkező szerb huligánok akciója során. Egy embert súlyos arcsérüléssel szállították a helyi kórházba, miután a közvetlen közelében robbant fel egy petárda.

A vendégcsapatot elkísérő „drukkerek” – akiknél fémrudakat, botokat és késeket is találtak – amellett, hogy pirotechnikai eszközök pályára dobálásával lehetetlenné tették a Eb-selejtezőmérkőzés lejátszását, a rendőrökre és az ellenfél szurkolóira is rátámadták, továbbá saját csapatuk kapusát is megsebesítették a genovai stadionba menet.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint még a meccs előtt a megvadult szerb szimpatizánsok petárdákat dobáltak a csapatbuszra, az elsőszámú kapus, Vladimir Sztojkovics megsérült, és kórházba szállították. Ezért nem is szerepelt a meccsen.

A mérkőzés előtt, alatt és után összesen 17 embert vettek őrizetbe a rendőrök. Szerbek mellett egyébként egy olasz férfi is a rács mögé került, miután késsel és fémrúddal felfegyverkezve rátámadt a szerb szurkolókra, de őt sikerült még idejében megfékezni.

Elfogták a fekete embert

A szerda reggeli olasz sportújságok internetes oldalai fő hírként közlik a szerb ultrák vezérének éjszakai elfogását. Az olasz rendőrség egy turistabusz csomagtartójában találta meg a sajtó által „fekete embernek” elkeresztelt, tetovált férfit. A hatóságok nem hozták nyilvánosságra a nevét, a sajtó azonban úgy tudja, Ivan Bogdanovnak hívják. A stadionban halálfejes fekete pólót és az arcát teljesen elfedő fekete maszkot viselő, feltehetően nacionalista férfi vezette az ultrákat, szétvágta a szerb nézőknek fenntartott szektor védőhálóját és füstbombákat dobott a pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik