Élet-Stílus

A legenda felemás napja: rekordok és vereség

A legendás Brett Favre a profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) elsőként jutott el 500 touchdownt érő átadásig, valamint 70 ezer passzolt yardig, csapata azonban 29-20-ra kikapott a New York Jets otthonában.

Brett Favrevel kapcsolatban momentán maraéktalanul igaz a mondás, miszerint az egyik szeme sír, a másik meg nevet. A Minnesota Vikings legendás irányítója ugyanis két rekordot is feállított azzal, hogy 500. touchdownt érő átadása mellett pályafutása 70 ezredik passzolt yardján is túljutott, mégis csalódottan, vesztes vezérként vonult le a pályáról korábbi csapata, a New York Jets otthonában lejátszott hétfői mérkőzés után.

A 41 éves Favrének nem csupán a hangulata, pályán nyújtott teljesítménye is felemás volt. Három TD-átadása ugyanúgy megsüvegelendő, mint az, hogy passzaival 264 yardot haladt előre a csapata, ám emellett többször is hibázott, és ebből az egyik végzetesnek bizonyult, a Jets ugyanis az ő labdaeladása nyomán biztosította be a győzelmét (29-20).

A Jets szintén remek irányítója, Mark Sanchez ezúttal nem villogott, helyette Nick Folk vitte a hátán a csapatot. A rúgójátékos nem tudott hibázni, öt mezőnygólt szerzett, egy alkalommal 53 yard távolságból is a vasak közé rúgta a labdát. Folk jelentős érdemeket szerzett abban, hogy Jets egy vereség mellett már a negyedik győzelmét aratta. A Minnesota mérlege viszont tovább romlott: egy győzelmet és három vereséget számol.

NFL, hétfő esti rangadó (Monday Night Football):
New York Jets-Minnesota Vikings 29-20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik