Élet-Stílus

FIFA: 13 technikai újítás vár bevezetésre

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 13 technikai eszközről véli úgy, hogy azok bevezetésével könnyen kiszűrhetőek lennének a tévedések.

A múlt heti prezentációk nyomán a nemzetközi szövetség (FIFA) 13 technikai eszközt is alkalmasnak talált arra, hogy a jövőben a játékvezetők segítségére legyen. Ezek esetleges bevezetéséről a szabályalkotó testület, az IFAB az október 20-i ülésén tárgyal majd, végső döntés pedig a szervezet márciusban esedékes közgyűlésén születhet.

A szóban forgó eszközökről a FIFA nem adott részletes tájékoztatást, ám minden bizonnyal a teniszben és a krikettben már használt sólyomszem ugyanúgy köztük van, mint a labdába szerelhető jeladó, amely jelzi, ha a játékszer áthalad a gólvonalon.

A technikai eszközök alkalmazásáról eddig szemellenzősen gondolkodó IFAB egyébként mindkettőt lesöpörte már az asztalról – 2008-ban és márciusban is ellene szavazott.

Sokáig Sepp Blatter FIFA-elnök is a technika vívmányainak bevezetése ellen volt, ám a vb-n történt bírói hibák után nem csak elnézést kért a szenvedő alanyoktól, hanem változtatott is azon a véleményén, miszerint „a bírói tévedések a játék részét képezik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik