Élet-Stílus

Ebadta divatipar! 2010 őszi-téli kutya divat

Itt az ősz, hullnak a levelek. A talaj menti fagy már a bokánkat mardossa. Nem beszélve kisebb teremtű ebünk kicsiny testéről!

A jó gazdi nem akarja, hogy kutyául érezze magát a hidegebb napokon kedvence, így nem törődve a szomszéd cinikus pillantásaival előkapja a kutya kabátot és meg sem állnak a sarki kutya cipőboltig.

Manapság a kutyák elveszítették régi őrző szerepüket, javarészt társként, házi kedvencként vagy hálótársként tarjuk őket. A szobakutyák szervezete alkalmazkodik a meleg otthon hőmérsékletéhez, így egy hűvösebb napon az utcára lépve őrült remegésbe kezdenek a négylábú kedvencek. Pillanatok alatt lehűl a testük a 20 fokos különbséget érezve és felfázhatnak, tüdőgyulladást, vesemedence gyulladást kaphatnak. Ne felejtsük el, nekik még a hó is nyakig ér!

De milyen szempontok szerint ruházzuk meg az ember legjobb barátját? Mert, ahogy a táskák kínálatából, cipőkből, napszemüvegekből, úgy a kutyadivatból sem szerencsés a tavalyelőtti trendet elővenni.

Lényeges szempont, hogy kedvencünk kutyának érezze magát, ne gátolja a szabad mozgásban a kiválasztott ruházat! Az alapanyag vízhatlan külső réteggel és bélelt belsővel rendelkezzen.

Idén már nem divat a baba kék és a rózsaszín. A cukorka színeket felváltotta a rocker stílus, akár szegecsekkel kiegészítve. A csont-, és mancsmintákat pedig a tetoválásra emlékeztető motívumok. Divat a fekete, a fehér, alkalmazkodva az emberi trendhez. A tollas és a szőrmés nyakdíszítés. Ha elbizonytalanodunk, hogy a szürke, szegecselt kabátkához zöld vagy fekete kutyasálat kössünk a sétáltató hám alá, akkor figyeljük meg a trendteremtőket, mint például Paris Hilton kedvenceit. Vagy Mickey Rourke vagányabb, kötött pulcsiba öltöztetett chihuahuáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik