Élet-Stílus

Alonso: egy győzelem és két dobogó kell

A Ferrari szerint az utolsó három futamon az időmérős szereplés lehet a kulcsa a végső győzelemhez. Alonso azt mondja, a nehezén túl vannak, egy győzelemmel és két dobogós helyezéssel biztosan bajnok lehet.

Bár jó ideje a Ferrari, pontosabban Fernando Alonso tűnik a Red Bull egyetlen komoly kihívójának, a csapatfőnök úgy látja, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, ha a nagyjából megegyező versenytempó mellett a kvalifikációs szereplésüket is a Red Bull szintjére tudják hozni.

“A versenytempónk nem volt rossz, a gond az, hogy ha mögülük indulunk, akkor így nagyon nehéz előbbre jutni. Itt igazán jók voltunk, főképp a kemény gumikon. Tudom, hogy talán a Red Bull diktálta a tempót. De végül is mindenki nagyon hajtott” – magyarázta a Japán Nagydíj után a csapatfőnök, Stefano Domenicali.

“Azt hiszem a Red Bullnál nagyszerű munkát végeznek a felkészülés és az időmérő tekintetében, de ahogy már láthattuk, ha jobban kvalifikálunk, akkor megverhetjük őket. Másképp nehéz lesz, de majd meglátjuk – minden lehetséges” – tette hozzá.

Az időmérőkön kell javítania a Ferrarinak (MTI/EPA)

Az időmérőkön kell javítania a Ferrarinak (MTI/EPA)

A Szuzukában harmadikként célba érő Alonso szerint bizakodásra ad okot, hogy ez volt számukra a legnehezebb pálya, ezután már akár a győzelmet is célozhatja.
“Meggyőződésünk, hogy a maradék négy futam közül ez volt számunkra a legnehezebb pálya. Ahhoz, hogy világbajnok legyek, még egy győzelemre és két dobogós helyezésre van szükségem” – tűzte ki a célt az utolsó három futamra a spanyol.

A Ferrari-elnök Luca di Montezemolo nagyon bízik benne, hogy Alonso sikerrel veszi az utolsó futamokat is: “A legutóbbi hat versenyen a pilótánk háromszor győzött, egy második és egy harmadik helyet szerzett, mindenkinél több pontot gyűjtött. Ugyanígy kell folytatni, minden alkalommal a dobogó a cél.”

Bár Montezemolo elvárásai ellenére a másik ferraris, Felipe Massa ezúttal sem tudott besegíteni a bajnoki címért küzdő csapattársának, Domenicali pedig nem titkolta, hogy a csapat konstruktőri bajnoki esélyeit megnehezítette a brazil kiesése, az elnök reméli, hogy Massa magára talál a hajrában:

“Sajnálom Felipét, egyértelműen nem volt szerencséje a hétvégén, de biztos vagyok benne, hogy az utolsó három futamon meglepetést hoz majd. A pocsék nap után biztosan reagálni fog, mi pedig mindent megteszünk, hogy megadjuk neki a győzelem lehetőségét” – ígérte Montezemolo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik