Élet-Stílus

A sovány nők többet keresnek

Több jel utal arra, hogy a munkáltatók ugyanúgy kezelik női alkalmazottaikat, mint a divatcégek: minél soványabbak, annál több fizetést adnak.

Egy, a Wall Street Journalban megjelent tanulmány számol be a meglepő tendenciáról. Timothy Judge, a kutatás vezetője és munkacsoportja a testsúly és a jövedelem kapcsolatait vizsgálta, ehhez pedig 11 000 német és 13 000 amerikai fizetését és súlyát vetette össze. Az adatok szerint azok a nők, akik az átlagos testsúlynál 10 kilóval kevesebbet nyomtak, megközelítőleg 11 000 euróval többet keresnek, mint normál testsúlyú társaik.

Ezzel ellentétben 10 kiló túlsúly már 10 000 euró veszteséget jelent, ugyanis még az átlagnál is ennyivel kevesebbet kap az, aki nem tartja kellőképp kordában a súlyát. Miközben a nőket, úgy tűnik, a súllyal kapcsolatos túlkapások miatt inkább büntetik a munkaadók, addig a férfiaknál teljesen más a helyzet. Az erősebbik nemnél ugyanis azok, akik az átlagos testsúlynál könnyebbek voltak, 6000 euróval kevesebbet kaptak.

Abban egyelőre még a szakértők sincsenek egy véleményen, vajon mi állhat a jelenség hátterében, de a Wall Street Journal idézte az egyik kutatót, akinek meggyőződése, hogy a soványabb nők sokkal intenzívebben érvelnek, és inkább képesek kiállni magukért a munkaerőpiacon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik