Élet-Stílus

Főtáblás lett az Eger és a Szeged

Az Eger férfi vízilabdacsapata bekerült az Euroliga legjobb 16 együttese közé, miután vasárnap, a G betűjelű négyesben 3 góllal legyőzte a francia CN Marseille-t. A Szeged tökéletes mérleggel jutott tovább.

Ezzel a hevesi gárda csoportmásodikként lett főtáblás, mivel a horvát Mladost Zagreb tökéletes mérleget produkálva a kvartett befejező mérkőzésén a házigazda német Spandau 04-et is elpáholta

A vasárnap délelőtti találkozón álmosan kezdett a magyar együttes, a franciák 3-1-re elhúztak. Ráadásul Kevin Grahamet, az egriek egyik légiósát a második negyed előtti ráúszást megelőzően cserével végleg kiállították. A kanadai játékos hátán lévő kenőcs síkossága adott okot a furcsa bírói döntésnek.

A pénteki nyitónapon a zágrábiaktól elszenvedett egygólos vereség (12-13) miatt győzelmi kényszerben játszó egriek az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert (képünk) vezérletével a második negyed végére fordítottak. Az előnyt a mérkőzés végéig sikerült megtartani. Varga II. Zsolt és Hosnyánszky 3-3 gólt szerzett, de a háromszoros ötkarikás aranyérmes kapus, Szécsi Zoltán teljesítményére sem lehetett panasz.

A ZF-Eger két győzelemmel – az elsőt szombaton szerezte a berliniek elleni 9-5-tel – és egy vereséggel immár negyedik alkalommal jutott be az Euroliga legjobb 16 csapata közé.

A főtáblára jutás bravúrját a másik EL-selejtezős magyar csapat, a Szeged már szombat este végrehajtotta azzal, hogy a nyitány sikerét követően (11-6 pénteken a házigazda szerb Vojvodina ellen) az orosz Kazanyt is legyőzte (10-8).

A Szeged tökéletes mérleggel jutott a 16 közé
Harmadik mérkőzését is megnyerve százszázalékos mérleggel, csoportelsőként jutott fel a főtáblára a Szeged férfi vízilabdacsapata.

A Tisza-partiak – miután a vendéglátó szerb Vojvodinát 11-5-re, az orosz Kazanyt pedig 10-8-ra verték – a befejező napon az olasz Brescia felett is diadalmaskodtak, igaz, nem egykönnyen, s csak egyetlen góllal.

“Igazság szerint ma gyengén játszottunk – értékelt lényegre törően Juhész György, a szegediek szakosztályvezetője a helyszínről. – A lényeg azonban, hogy történetünkben először ott vagyunk az Euroliga legjobb 16 csapata között.”

Euroliga, G csoport, 2. selejtezőkör, 3., utolsó játéknap:
ZF-Eger – Marseille 11-8 (1-2, 4-1, 4-2, 2-3)
Magyar góldobók: Hosnyánszky, Varga 3-3, Biros, Kovács G., Feltham, Kis G., Bundschuh 1-1
A csoport másik mérkőzésén:
Mladost Zagreb (horvát) – Spandau 04 (német) 13-9 (2-1, 3-3, 4-2, 4-3)
Végeredmény: 1. Mladost 9 – EL-főtáblás, 2. ZF-Eger 6 – EL-főtáblás, 3. Spandau 3, 4. Marseille 0 pont (az utolsó kettő a LRN-kupában folytathatja).

F csoport, 2. selejtezőkör, 3., utolsó játéknap:
Szeged-Beton – Brescia (olasz) 11-10 (3-2, 3-2, 2-4, 3-2)
A találkozó legeredményesebbje a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás volt, aki 4 gólt lőtt.
Végeredmény: 1. Szeged 9 pont – EL-főtáblás, 2. Vojvodina (szerb) 6 – EL-főtáblás, 3. Brescia 1 (24-27), 4. Kazany (orosz) 1 (23-27) – az utolsó kettő a LEN Kupában folytathatja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik