Élet-Stílus

A cserék mentették meg a franciákat

A francia válogatott nagy csatában, a hajrában szerzett két góllal győzte le hazai pályán a román együttest az Eb-selejtezőn. Videó.

A házigazdák jól kezdték a találkozót, viszont a tetszetős adogatások ellenére a kékek a tizenhatos előtt tanácstalanná váltak a jól tömörülő román védők miatt. Az első játékrész legnagyobb helyzetét Benzema tékozolta el, a madridi a tizenhatos sarkáról lőtt, s a labda a kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

Térfélcsere után ismét a kapufák siettek a kapusok segítségére: Valbuena próbálkozását Pantilimon a felső léc segítségével hárította, majd a vendégkapus a baloldalon elnyargaló Nasri ziccerénél is jól avatkozott közbe. A másik oldalon rögtön a szünet után Lloris védett nagyot Florescu lövésénél, míg a 70. percben egy francia labdavesztés után Sapunaru „szépített”, már ami a kapufákat illeti.

Franciaország-Románia – összefoglaló:


A hajrára nyílttá váló mérkőzésen aztán két csereként beálló játékos döntött. Alou Diarra vágta előre a labdát, a lesgyanús helyzetben kilépő marseille-i Rémy a kapuig nyargalt, és éles szögből kilőtte a jobb alsó sarkot. A gól feldobta az addig lankadni látszó hazaiakat, Rémy duplázhatott volna fejessel, majd a szintén kispadról beálló Payet cselezte el magát a kapuig, ahol Pantilimon állította meg.

A végén – az aktív Payet átadásából – Gourcuff állította be a végeredményt. Győzelmének köszönhetően a francia válogatott a D csoport élére állt, akárcsak az Izraelt idegenben legyűrő, s az F csoportban a vezetést átvevő Horvátország.

Eb-selejtezők
D csoport:
Franciaország-Románia 2-0 (0-0)
St. Denis. Stade de France. Vezette: Proenca (portugál)
Gól: Rémy (83.), Gourcuff (93.)
Franciaország: Lloris – Reveillere, Rami, Méxes, Clichy – M’Vila, A. Diarra, Nasri (Gourcuff, 74.) – Valbuena (Rémy, 68.), Benzema (Payet, 86.), Malouda.
Románia: Pantilimon – Sapunaru, Tamas, Chivu, Rat – Cocis (Roman, 87.), Radoi, Florescu, Zicu (Deac, 46.) – Stancu, D. Niculae (Marica, 63.)
Az állás: 1. Franciaország 6 pont/3 mérkőzés, 2. Albánia 5/3 (3-2), 3. Fehéroroszország 5/3 (1-0), 4. Bosznia-Hercegovina 4/3, 5. Románia 2/3, 6. Luxemburg 1/3

F csoport:
Izrael-Horvátország 1-2 (0-2)
Gól: Shechter (81.), illetve Kranjcar (36., 41., az elsőt 11-esből)
Az állás: 1. Horvátország 7 pont/3 mérkőzés, 2. Görögország és Grúzia 5/3 (2-1), 4. Izrael 4/3, 5. Lettország 3/3, 6. Málta 0/3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik