Élet-Stílus

Nagy csatában nyert a Veszprém

Az MKB Veszprém hazai pályán óriási csatában, 27-26-ra legyőzte a francia Montpellier együttesét, ezzel három forduló után is hibátlan a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B jelű csoportjában.

Nem kezdték jól a találkozót a veszprémiek, a franciák előbb 2-0-ra, majd 4-2-re is vezettek. Mocsai Lajos tanítványainak nagyon komoly gondjuk volt Stohl kapussal, aki Vujin és Császár büntetőit is hárította, így a vendégek már 7-4-re is elhúztak.

Még mielőtt igazán nagy bajba került volna a magyar bajnok, az Iváncsik-testvérek és Vujin vezérletével egy gólra felzárkózott a csapat. Fordítani azonban nem sikerült, tulajdonképpen hosszú ideig állandósult az 1-2 gólos francia vezetés.

A „holtpontról” úgy tűnt, a Montpellier tud elmozdulni, ám hiába támadhatott az utolsó tíz percben többször is négygólos előnyért, a hazaiak összekapták védekezésüket, s a 28. percre már egyenlítettek. Igaz, a szünetre Karabaticék mehettek kétgólos előnnyel.

A fordulás után sem változott a játék képe, mindkét oldalon jól védtek a kapusok, s a franciák egészen a hajráig tudták tartani kétgólos előnyüket. A veszprémi támadások végébe nagyon sokszor csúszott hiba, rengeteg lövés halt el a kiválóan védő Stohlban vagy a kapufán, de szintén jó százalékkal hárított a félidő elején beállt Perics is.

Hét perccel a vége előtt jött a fordulat, amikor háromgólos veszprémi hátránynál egy francia kiállítás szárnyakat adott hazaiaknak, akik három gólt lőttek előnyből, majd „lendületből” még kettőt, így kevesebb mint négy perccel a vége előtt először vezettek.

Úgy tűnt, a Montpellier játékosai összezavarodtak, ám nem törtek össze, az újabb emberhátrányban nem szakadtak le, s az utolsó pillanatokban a döntetlenért támadhattak, Perics azonban gyönyörű védéssel segítette győzelemhez az övéit.

Segít a szponzor

A férfi Bajnokok Ligája névadó szponzora, a Velux képviselője bejelentette, hogy a cég 10 ezer eurót ajánl fel a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére.


Férfi BL, B csoport, 3. forduló:
MKB Veszprém-Montpellier (francia) 27-26 (13-15)

Kolding (dán)-Hamburg (német) 32-30

Az állás:
1. Kolding 6 pont/3 mérkőzés (101-89)
2. MKB Veszprém 6/3 (95-83)
3. Hamburg 2/3 (90-91)
4. Montpellier 2/3 (85-78)
5. Tatran Presov 0/2 (56-66)
6. IK Sävehof 0/2 (51-71)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik