Élet-Stílus

Elmaradt az időmérő Japánban

A szakadó eső miatt elmaradt a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérője, amelyet a futam előtt pótolnak.

A Szuzukára hulló özönvízszerű csapadék már a harmadik szabadedzést „víz alá nyomta” a Japán Nagydíjon – szombat délelőtt mindössze két pilóta tudott mért időt menni.

Az időmérőt már el sem indították. A kezdést előbb húsz, majd harmin perccel, aztán újabb fél órával órával elhalasztották. A csapatok a bokszutcában kishajók építésével és úsztatásával szórakoztatták magukat, a Virginnél pedig pókerpartit rögtönöztek.

A hétszeres vb-első Michael Schumacher azt nyilatkozta, hogy ő készen állna az időmérőre, de mások nagyon aggódnak…

Miután a biztonsági autó sokadik próbaköre is azt mutatta, hogy a szuzukai aszfaltcsík az álló víz és a folyamatosan hulló csapadék miatt versenyzésre alkalmatlan (ráadásul az este is közeledett…), a nemzetközi szövetség (FIA) úgy döntött, hogy a Japán Nagydíj kvalifikációját vasárnapra, délelőtt tízre, magyar idő szerint hajnali háromra helyezi át.

Hasonló esetre eddig kétszer került sor az F1 történetében, az egyikre ugyancsak Szuzukában. 2004-ben a tájfun miatt hasonlóan vasárnapra halasztott időmérő szintén október 9-re esett, és akkor Michael Schumacher szerezte meg a pole pozíciót.

Megbüntetik Hamiltont

A versenyigazgatók az időmérőhöz képest öt hellyel hátrébb sorolják majd a rajtrácson Lewis Hamiltont, miután a világbajnoki pontversenyben jelenleg harmadik brit pilóta McLarenjében váltót cseréltek. Hamilton összetörte a kocsiját a első szabadedzésen, és az utóbbi négy futamából mindössze egyszer ért célba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik