Élet-Stílus

Történelmi vereséget szenvedett Argentína

Története során először szenvedett vereséget Japán ellen az argentin labdarúgó-válogatott. Videó.

A világbajnok spanyolokat a közelmúltban simán, 4-1-re eltángáló argentinok meglepetésre kikaptak a japánoktól a pénteki barátságos mérkőzésen. Az Albiceleste a lehető legjobb összeállításában lépett pályára Szaitamában, ugyanakkor Lionel Messi, Carlos Tévez és Diego Milito sem tudta megakadályozni a japánok történelmi sikerét.

A felkelő nap országának csapata először fektette két vállra Argentínát, miután a korábbi hat találkozón kivétel nélkül vereséget szenvedett ellene. A mérkőzés egyetlen találatát Okazaki Sindzsi szerezte a 19. percben: a kapusról kipattant labdát mintegy hat méterről terelte a hálóba. A 24 éves csatár góljának köszönhetően az olasz Alberto Zaccheroni győztes mérkőzésen mutatkozott be japán futballválogatott szövetségi kapitányaként.

Az 52 éves szakember – aki az AC Milannál, az Internél és a Juventusnál is megfordult korábban – a nyári világbajnokság után leköszönt Okada Takesit váltotta kispadon.

Japánt Paraguay büntetőkkel búcsúztatta a dél-afrikai torna nyolcaddöntőjében. Argentínának pedig a németek elleni 0-4-gyel a negyeddöntőben ért véget a vb.

Totti a pályán búcsúzhat el a válogatottól

Búcsúmeccset ajánlott Francesco Tottinak az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli. A 34 éves játékos a 2006-os világbajnoki győzelem után mondta le a válogatottságot, de nem zárta ki visszatérésének lehetőségét, így a dél-afrikai vb-n is pályára lépett volna, azonban nem kapott meghívót Marcello Lippitől. Tétmeccsen Prandelli sem számít rá, azt szeretné, ha Totti barátságos találkozón búcsúzna el.


Felkészülési mérkőzés:
Japán-Argentína 1-0 (1-0)
Gól: Okazaki (19.)
Japán: Kavasima (Nisikava, 85.) – Ucsida, Kurihara, Nagatomo, Konno – Haszebe, Honda, Endo (Szekigucsi, 72.), Kagava (Nakamura, 77.) – Okazaki (Abe, 70.), Morimoto (Maeda, 65.)
Argentína: Romero – Burdisso (Lavezzi, 77.), Demichelis, G. Milito, Heinze – Cambiasso (Bolatti, 45.; Di María, 85.), Mascherano, D’Alessandro (Pastore, 61.) – Messi, D. Milito (Higuaín, 33.), Tévez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik