Élet-Stílus

BL-meccseket is megbundázhattak

A szerdán megkezdődött a bundaügy bírósági tárgyalásán felvetődött, hogy akár Bajnokok Ligája-mérkőzéseket is manipulálhattak a csalók.

Mint kiderült, a nyomozók három BL-mérkőzést is gyanúsnak találtak, a legrangosabb sorozat árnyékában „tengődő” Európa Ligában 12 találkozó kimenetele kétes.

A legtöbb befolyásolt meccs ugyanakkor a kevésbé jegyzett bajnokságokat, így a magyar élvonalat érinti. A csalás árnyéka vetül többek között a szlovén, a horvát és svájci élvonalra, valamint a német és a belga másodosztályra is.

A BBC úgy értesült, minimum háromszázra tehető a legalább tizenöt országban megbundázott találkozók száma: az angol közszolgálati média zászlóshajója szerint a több mint 250 gyanúsítottat is felvonultató ügy az európai labdarúgás legnagyobb botrányának nevezhető.

Árnyék vetülhet a neves trófeára (MTI/EPA)

Árnyék vetülhet a becses trófeára (MTI/EPA)

Az európai szövetség (UEFA) főtitkára, Gianni Infantino szigorú büntetéseket helyezett kilátásba, aki belekeveredett az ügybe, eltiltással számolhat.
„Az UEFA a kivethető legszigorúbb büntetésekkel fogja sújtani azokat a személyeket és klubokat, akikről és amelyekről kiderül, hogy érintettek” – állította a titkár a CNN hírtelevízióban. „Külön köszönet jár a német hatóságoknak. Remek együttműködéssel igazolták, hogy egy állami nyomozó szerv is kiválóan megértetheti magát egy nemzetközi sportszövetséggel.”

Az ügyészség a legnagyobb szabású európai futball bundabotrány kapcsán csoportosan és üzletszerűen elkövetett csalással vádolja a négy férfit, akik a vádirat szerint 38 esetben, mintegy 370 ezer euró értékben vesztegettek meg futballistákat és játékvezetőket. A felvett nyereményt 1,6 millió euróra becsülik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik