Élet-Stílus

Újabb magyar bíró a Bajnokok Ligájában

A világbajnokságon is helytállt Kassai Viktor mellett Vad II István is bekerült a labdarúgó Bajnokok Ligájában közreműködő játékvezetők közé.

Vad II István alig három és féléves nemzetközi kerettagság után legfiatalabbként, 31 évesen került be a Bajnokok Ligájában közreműködő játékvezetők közé, így a dél-afrikai világbajnokságon is helytállt, a spanyol-német elődöntőben is szerepet kapott Kassai Viktorral együtt két magyar fújja majd a sípot a legrangosabb európai kupasorozatban.

A hírről beszámoló MLSZ-honlap megjegyzi, bár 1997-ben három BL-játékvezetője is volt Magyarországnak Puhl Sándor, Piller Sándor és Vágner László személyében, a mostani eredmény mindenképpen óriási elismerés az európai szövetség (UEFA) részéről.

Vadéknál amúgy hagyomány a játékvezetés, hiszen apja és nagyapja is bíró volt. Ő maga 2004 óta tagja az NB I-es játékvezetői keretnek, és részt vehetett az az első ifjúsági olimpián is: Szingapúrban három meccset vezetett, köztük a fiú torna döntőjét.

Október 19-én vagy 20-án, Vad István első BL-mérkőzésén Ring György, Szpisják Zsolt, Fábián Mihály, Bognár Tamás és Andó Szabó Sándor segédkezik majd. Feltételezhetően Kassai Viktorra is rangos találkozó vár november 2-án vagy 3-án a Bajnokok Ligájában, az ő csapatát Ring György, Vámos Tibor, Fábián Mihály, Bognár Tamás és Bede Ferenc alkotja. Azt, hogy ki melyik meccset vezeti, csak három nappal korábban közli az UEFA.

Egyébként a második számú európai kupasorozatban, az Európa Ligában is lesz majd magyar bíró, jelesül Szabó Zsolt, aki október 21-én Kispál Róbert, Varga Zsolt, Farkas Ádám, Németh Ádám és Solymosi Péter segítségével dirigál egy csoportmeccset.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik