Élet-Stílus

Romario parlamenti képviselő lett

A volt brazil világklasszis a futballszerelést öltönyre váltja – bejutott a brazil parlamentbe. Az 1994-es világbajnokok közül nem ő az egyetlen, aki politikai pályára áll.

Az 1994-ben világbajnoki aranyat szerző brazil Romario bejutott a brazil parlament alsóházába. A PSV Eindhoven és a Barcelona egykori támadója először rugaszkodott neki a választásoknak, és rögtön sikerrel járt.

Szülőhelyén, Rio de Janeiróban indult a voksokért, s majdnem úgy tarolt mint a futballpályán, hisz 150 ezer szavazatot kapott, s ezzel Rio állam hatodik legtöbb voksot gyűjtő jelöltjeként lett a törvényhozás tagja.

A 44 esztendős Romario 2008-ban fejezte be aktív pályafutását, amely alatt – nem hivatalos források szerint – ezernél is több gólt szerzett. Azok után, hogy a Vasco da Gama alkalmazottjaként felhagyott a futballal, a gyermekszegénység és a nyomor ellen küzdő Romario tavaly belépett a Brazil Szocialista Pártba.

Világbajnoki éktársa, Bebeto, hasonló vizeken evezett, hisz a Demokratikus Munkapárt jelöltjeként lett a riói regionális parlament tagja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik