Élet-Stílus

Magyar emléktárgyak is kerültek Tony Curtis sírjába

Hírességek, rajongók és családtagok százai búcsúztatták hétfőn Las Vegasban a magyar származású színészóriást, Tony Curtist. Az eltávozott hollywoodi legenda mellé egy útitáskában magyar emléktárgyakat is eltemettek.

A ceremónián a magyar kormányt Bokor Balázs Los Ageles-i főkonzul képviselte, aki átnyújtotta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter részvétlevelét.

Autóskesztyűben temették el

A Palm Green Valley Temető kápolnájában több mint 400 meghívott – a falakon kívül kétszer ennyi ember – vett részt a búcsúszertartáson, amelyen a méltató beszédek mellet zsidó imádságok hangzottak el, és levetítettek egy, a színész filmjeinek derűs részleteit felvillantó filmet.

A ravatalozót, amelyben kivetítették Tony Curtis fiatalkori képét, a művész hét festményével díszítették fel. Az elhunyt koporsóját amerikai zászló borította.

Tony Curtist autóskesztyűben, fehér pulóverben és kedvenc Armani sáljában temették el. Utolsó útjára az elhunyt, aki sokat járta a világot, magával vitt egy utazótáskát, amelybe egyebek mellett három magyar emléktárgyat is elcsomagoltak: egyet a Dohány utcai zsinagógából, egyet édesapja szabószerszámai közül és a magyar kormánykitűntetését.

Heten vitték a koporsót

A gyászszertartáson Bokor Balázs főkonzul átnyújtotta Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrás miniszter levelét, aki a magyar művésztársadalom, valamint a maga nevében részvétéről biztosította Jamie Lee Curtist.

A gyászszertartást a temetés és a Las Vegas Stripen, a Luxor szállodában 200 főre megrendezett tor követte. Tony Curtis koporsóját jelképesen heten “vitték” utolsó útjára. Köztük volt Kirk Kerkorian üzletember, Kirk Douglas színész, Phyllis McGuire énekes és Gene Kilroy, az elhunyt közeli barátja, a Luxor egyik vezetője.

A Van, aki forrón szereti és A megbilincseltek Oscar-díjra jelölt sztárja 85 éves korában hunyt el nevadai otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik