Élet-Stílus

Elfogadták a 2012-es Eb programját

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága kedden elfogadta a Lengyelországban és Ukrajnában esedékes 2012-es Európa-bajnokság hivatalos programját. Varsóban lesz a megnyitó, Kijevben rendezik a döntőt.

A bizottság áldását adta a szervezőkkel közösen kidolgozott programra. Eszerint a 2012 június 8. és július 1. között lebonyolítandó tornán a lengyelek részéről Wroclaw és Poznan három-három csoportmeccset, míg Gdansk három csoportmeccset s egy negyeddöntőt lát vendégül.

Varsó három csoportmeccs mellett egy negyeddöntőt és egy elődöntőt is rendez, ráadásul itt indul útjára a labda: az A csoport első mérkőzése és a megnyitó ünnepség is a lengyel fővárosban lesz; míg a házigazda lengyel válogatott két varsói mérkőzés mellett Wroclawban is pályára lép.

Ukrán részről Harkiv és Lviv három-három csoportmeccsnek-, Doneck három csoportmeccsnek, illetve egy negyeddöntőnek és egy elődöntőnek lesz a helyszíne. Kijev is öt találkozót lát vendégül: a három csoportmeccs mellett az egyik negyeddöntőt, illetve a torna fináléját is az ukrán fővárosban rendezik, ahol Ukrajna válogatottja egyszer „mutatja meg magát”.

A D csoport első meccse után a vendéglátók átköltöznek Doneckbe, ahol maradék két csoportmeccsüket abszolválják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik