Élet-Stílus

Budapest ismét vízilabda-Eb-t rendezne

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) Budapestre hozná a 2014-ben esedékes vízilabda-Európa-bajnokságot.

Az MVLSZ elnöksége úgy döntött, hogy megpályázza a 2014-es vízilabda-Európa-bajnokság renezési jogát, amelyre az elképzelések szerint Budapesten kerülne sor. A hírek szerint a török főváros, Isztambul is szeretne az esemény házigazdája lenni.

Budapest eddig három alkalommal adott otthont a sportág kontinensviadalának. 1926-ban éppen nálunk kezdődött az Európa-bajnokságok sorozata, az akkor újonnan átadott Császár uszodában. 1958-ban, a Hajós Alfréd uszodában a vizes Eb részeként bonyolították le a tornát, mivel egészen 1997-ig a vízilabdameccseket az úszók és műugrók viadalaival közös Eb-k keretében rendezték. 1999-től szétváltak az úszók és a vízilabdázók kontinensbajnoki küzdelmei, majd 2001-ben, ugyancsak Budapesten küzdöttek meg Európa legjobb vízilabda-válogatottjai a Hajós Alfréd uszodában.

A sor Debrecennel folytatódhatott volna, a cívisváros Nagyváraddal közös, a 2010-es kontinenstornára vonatkozó pályázata azonban alulmaradt Zágrábéval szemben. Ugyanakkor Kósa Lajos polgármester nemrég, a Debreceni Sportcentrum (DSC) alapításának 10. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Debrecen nem tett le arról, hogy a romániai várossal póló-Eb házigazdája legyen.

Sőt, szerencsés esetben világbajnoki meccsen is láthatjuk idehaza a magyar pólósokat, miután Magyarország jelentkezett a 2015-ös úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és nyíltvízi úszó-vb megrendezésére. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) – a kormányfő jóváhagyásával – még a szeptember elsejei határidő előtt jelezte, hogy pályázni kíván.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik