Élet-Stílus

Újra lecsapott a holland lábtörő – videó

A Newcastle United francia légiósának, Hatem Ben Arfának súlyos sérülést okozott Nigel de Jongot a sokadik durvasága miatt kitették a holland labdarúgó-válogatott keretéből.

A 23 éves Hatem Ben Arfa Manchester City otthonában rendezett Premier League-találkozó (2-1) negyedik percében vált hosszú időre harcképtelenné, mivel a holland Nigel de Jong brutális belépője nyomán eltört a síp- és szárkapocscsontja is.


Csak erős idegzetűeknek!

De Jong már korábban is kitűnt durvaságával: egy márciusi barátságos mérkőzésen az amerikai válogatott Stuart Holden lábát törte el, majd a világbajnoki döntőben karatés mozdulattal mellbe rúgta a spanyol Xabi Alonsót, amit megúszott egy sárga lappal. Alonso utóbb úgy vélekedett, ilyen durván még senki sem szabálytalankodott vele…

De Jong karatézott

De Jong Holdent sem kímélte

A vasárnapi „tarolásáért” amúgy még csak figyelmeztetést sem kapott De Jong, ám Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány azonnal reagált, és hétfőn kitette a Moldova és Svédország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretből az „ámokfutó” játékosát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik